szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra is komoly készültséggel van jelen a rendőrség a budapesti belvárosban, és zárva maradt a Nagykörút egy része, miután két rendőr megsérült a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél egy eddig ismeretlen eredetű robbanásban. Nem világos, hogy történt-e szándékosság, de egy kihallgatott lakónak azt mondta egy rendőr, hogy szöges bombára gyanakodnak. A robbanás miatt a tömegközlekeedést is átszervezték.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Egyelőre ismeretlen okból robbanás történt egy Király utca-Teréz körút sarkán álló üzlethelyiségben, a rendőrség és a katasztrófavédelem lezárta a környéket, az Oktogontól a Wesselényi utcáig járhatatlan a körút, de a környéken több házat, meg a szórakozóhelyeket is kiürítették. Úgy tudni, a Teréz körút 4. szám alatti lakatlan épületnél történt a robbanás.

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjára vasárnap hajnalban felkerült tájékoztatásból.

    A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől  a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat - tudatta a BKK.

©

A robbanás helyszíne ezen a videón látható, és az is, hogy egy sérült még ott fekszik a helyszínen:

A katasztrófavédelem szerint tűz nem keletkezett, de ketten megsérültek az eset során, őket a mentők kórházba szállították. A rendőrség hajnali háromnegyed kettőkor erősítette meg azt a sajtóértesülést, amely szerint a két sérült rendőr. Azt írják, két gyalogos járőrt szállítottak kórházba. Állapotukról nem közöltek részleteket. Egy olvasónk, aki szemtanúja volt a robbanásnak, ugyancsak rendőr sérültekről beszélt, ő azt mondja, egy nő és egy férfi feküdt a földön a robbanás után.

Szem- vagy fültanúja volt a robbanásnak, netán az érintett háztömbben lakik? Kérjük, írja meg, mit tapasztalt, az [email protected] címre!

©

A hvg.hu úgy értesült, hogy a robbanás közvetlen közelében álló házat kiürítik, a lakóknak azt mondták, ma már biztosan nem tudnak hazamenni, ezért több napi ruhát vigyenek magukkal. Az MTI értesülései szerint a robbanás miatt a Zeneakadémia épületét is kiürítették.

Kollégánknak a helyszínen a rendőrök nem adtak bővebb tájékoztatást, arra hivatkozva, hogy bűncselekmény is történhetett. A Népszabadság azt írja, hogy egyik munkatársukhoz, aki a környéken lakik, becsöngettek a rendőrök, azt mondták, az összes lakót kikérdezik, és jelenlegi tudomásuk szerint olyan bomba robbanhatott, amelyben szögek vannak. A helyszínelők az úttesten heverő szögeket jelöltek meg, talán a detonáció dobta szét őket.

©
Füst és egy fekvő ember
Egy olvasónk arról számolt be, hogy a helyszín melletti bárban ült, amikor robbanást hallottak. Pánikszerűen kezdett el mindenki rohanni, amikor kiszaladtak, mindenhol füstöt láttak, és egy földön fekvő embert, ezután a tömeggel elrohantak a helyszínről. Azt írja, azóta is cseng a fülük - írja.
Átalakítás alatt lehetett az ingatlan
Egy olvasónk azt írja, hogy az ingatlan, ahol a robbanás történt, átalakítás alatt volt, ráadásul szerinte korábban is történt már ott gázrobbanás.

Munkatársunk arról számolt be, hogy nemrég egy személyt beengedtek a kordonon belülre, állítólag egy autósról van szó, akinek megvan a felvétel a robbanásról.

A Twitteren mindenféle információ terjed a robbanásról, ezeket egyelőre érdemes óvatosan kezelni. Egy felhasználó, aki mindjárt az elején terrorakcióról beszélt, kicsit később már azt írta, egy rendőr gázrobbanást mondott neki. Másoknak az szúrt szemet, hogy a külföldi médiába több helyen már halálos áldozatokat emlegetnek, holott erről szó sincs.

A hvg.hu élő videója a helyszínről:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!