szerző:
hvg.hu

Továbbra is komoly készültséggel van jelen a rendőrség a budapesti belvárosban, és zárva maradt a Nagykörút egy része, miután két rendőr megsérült a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél egy eddig ismeretlen eredetű robbanásban. Nem világos, hogy történt-e szándékosság, de egy kihallgatott lakónak azt mondta egy rendőr, hogy szöges bombára gyanakodnak. A robbanás miatt a tömegközlekeedést is átszervezték.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Egyelőre ismeretlen okból robbanás történt egy Király utca-Teréz körút sarkán álló üzlethelyiségben, a rendőrség és a katasztrófavédelem lezárta a környéket, az Oktogontól a Wesselényi utcáig járhatatlan a körút, de a környéken több házat, meg a szórakozóhelyeket is kiürítették. Úgy tudni, a Teréz körút 4. szám alatti lakatlan épületnél történt a robbanás.

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjára vasárnap hajnalban felkerült tájékoztatásból.

    A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől  a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat - tudatta a BKK.

©

A robbanás helyszíne ezen a videón látható, és az is, hogy egy sérült még ott fekszik a helyszínen:

A katasztrófavédelem szerint tűz nem keletkezett, de ketten megsérültek az eset során, őket a mentők kórházba szállították. A rendőrség hajnali háromnegyed kettőkor erősítette meg azt a sajtóértesülést, amely szerint a két sérült rendőr. Azt írják, két gyalogos járőrt szállítottak kórházba. Állapotukról nem közöltek részleteket. Egy olvasónk, aki szemtanúja volt a robbanásnak, ugyancsak rendőr sérültekről beszélt, ő azt mondja, egy nő és egy férfi feküdt a földön a robbanás után.

Szem- vagy fültanúja volt a robbanásnak, netán az érintett háztömbben lakik? Kérjük, írja meg, mit tapasztalt, az [email protected] címre!

©

A hvg.hu úgy értesült, hogy a robbanás közvetlen közelében álló házat kiürítik, a lakóknak azt mondták, ma már biztosan nem tudnak hazamenni, ezért több napi ruhát vigyenek magukkal. Az MTI értesülései szerint a robbanás miatt a Zeneakadémia épületét is kiürítették.

Kollégánknak a helyszínen a rendőrök nem adtak bővebb tájékoztatást, arra hivatkozva, hogy bűncselekmény is történhetett. A Népszabadság azt írja, hogy egyik munkatársukhoz, aki a környéken lakik, becsöngettek a rendőrök, azt mondták, az összes lakót kikérdezik, és jelenlegi tudomásuk szerint olyan bomba robbanhatott, amelyben szögek vannak. A helyszínelők az úttesten heverő szögeket jelöltek meg, talán a detonáció dobta szét őket.

©
Füst és egy fekvő ember
Egy olvasónk arról számolt be, hogy a helyszín melletti bárban ült, amikor robbanást hallottak. Pánikszerűen kezdett el mindenki rohanni, amikor kiszaladtak, mindenhol füstöt láttak, és egy földön fekvő embert, ezután a tömeggel elrohantak a helyszínről. Azt írja, azóta is cseng a fülük - írja.
Átalakítás alatt lehetett az ingatlan
Egy olvasónk azt írja, hogy az ingatlan, ahol a robbanás történt, átalakítás alatt volt, ráadásul szerinte korábban is történt már ott gázrobbanás.

Munkatársunk arról számolt be, hogy nemrég egy személyt beengedtek a kordonon belülre, állítólag egy autósról van szó, akinek megvan a felvétel a robbanásról.

A Twitteren mindenféle információ terjed a robbanásról, ezeket egyelőre érdemes óvatosan kezelni. Egy felhasználó, aki mindjárt az elején terrorakcióról beszélt, kicsit később már azt írta, egy rendőr gázrobbanást mondott neki. Másoknak az szúrt szemet, hogy a külföldi médiába több helyen már halálos áldozatokat emlegetnek, holott erről szó sincs.

A hvg.hu élő videója a helyszínről:

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Udvaros Dorottya: Nem tartok igényt külső segítségre

Udvaros Dorottya: Nem tartok igényt külső segítségre

Ismét alkalmazhatja a Disney a pedofíliával viccelődő rendezőt

Ismét alkalmazhatja a Disney a pedofíliával viccelődő rendezőt

"Majdnem elájultam" - megviccelték a mentőorvost utolsó munkanapján

"Majdnem elájultam" - megviccelték a mentőorvost utolsó munkanapján

Nekiment az MSZP Trócsányinak

Nekiment az MSZP Trócsányinak

Már három halottja van az utrechti lövöldözésnek

Már három halottja van az utrechti lövöldözésnek

Ellopott szavazóurna miatt csúszik a szlovák elnökválasztás első fordulója

Ellopott szavazóurna miatt csúszik a szlovák elnökválasztás első fordulója