Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

A kvótanépszavazás hetében megráncigálták egy muszlim magyar nő haját. Állítólag azért, mert az autójával nagy port kavart fel – de túl sok a furcsa részlet a történetben.

Épp tankolt egy Vác környéki kis faluban élő magyar muszlim nő, amikor egy férfi odalépett hozzá, és megrángatta a haját. Az atrocitás hírét a hvg.hu-nak nevét nem vállaló ("kicsi gyerekem van") nő osztotta meg Facebookon. Reggelente mindig épp aznapi mennyiséget szokott tankolni ugyanazon a benzinkúton, ahol már többször megfordult fejkendősen, jellegzetes muszlim női öltözékben. Aznap viszont nem volt rajta kendő, csak a keleties, hosszú ruhája (abaya) utalt a vallására.

Amikor a kúthoz ért, egy luxusautó már ott parkolt szemben a benzinkútnál. A nő beállt egy helyre, kiszállt, elkezdett tankolni. Ekkor odagurult a luxusautó, és a vezetője elkezdett kiabálni valamit. Hogy mit, a nő nem hallotta, mivel zúgott a kút, de mondta a férfinak, hogy szálljon ki, ha mondani akar valamit. Aki erre ki is szállt. Odalépett a nőhöz, megfogta a hosszú haját, jól megrángatta, minősíthetetlen szavakkal illette a nőt, majd közölte, hogy baltával szétveri. Arról beszélt, hogy a nő túl gyorsan ment a benzinkúthoz vezető földúton, ami mellett a férfi lakik, és felverte a port.

A nő döbbenten elindult a kút üzlete felé, és megkérdezte, hogy ki látta a dolgot. "Az addig tömött kúton nem látott senki semmit, és nagyon hamar kiürült. (...) Még utólag sem sajnálkoztak." A nő bement az üzletbe, és kérdezte, hogy van-e kamerafelvétel, majd hívta a rendőröket. "Be voltam tojva rettenetesen..." A rendőrség 25 perc alatt tudott kiérni, "Borzasztó sz*r ott ülni egyedül, a sírógörcs szélén, magamra zárt kocsival." "Elkezdtem bőgni, mert asszem, akkor szakadt el a cérna."

Kiért a rendőrség, elkezdte felvenni az adatokat. Ekkor az elkövető visszatért, mondván, ő nem bujkál, még az iratait is odaadta a rendőrségnek. Bizonygatta, hogy tudja, ki a nő, és hogy nem a vallás miatt volt mindez, nem, nem. De ezt annyiszor mondta el, hogy már gyanús lett. A nő állítja, nem ismeri a férfit.

A nővel eközben is beszélt, illetve kiabált, mikor a rendőrök ott álltak: hogy a nagy por az egész ügy oka – a nő szerint óránként megy el azon a vidéken egy autó azon a több szakaszon sem leaszfaltozott úton. A férfi kiabált, a nő sírt, majd végül visszaült az autójába. A rendőrség megnézte a felvételeket, majd később kikéri hivatalosan is a felvételeket. "Az eset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja" – írta nekünk a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság.

Amit a nő furcsállott: úgy tűnt, a férfi nem hirtelen felindulásból támadta meg, mintha várta volna őt a benzinkútnál. Nem egyből támadott, hanem megvárta, amíg kiszállt az autóból, megkezdte a tankolást – ez mind túl sok idő ahhoz, mint amennyi kell ahhoz, amikor bepöccenve odaugrik valaki valakihez. Meg persze a nagy por miatt sem szokás megtépni senkit.

Ami groteszk az egészben: a nő maga többször próbálta elérni, hogy az ominózus útszakaszon legyen sebességkorlátozó tábla, levelezett az önkormányzattal, de nem tudott eredményt elérni. És amitől fél: a rendőri jelenlét alatt megjelentek a férfi barátai is a helyszínen. Jól meg is nézték az áldozatot. A rendőrség pedig 25 perc alatt ér ki, ezt is megtanulta. "De legalább tudom, hogy 25 percig kell kitartanom... Te hány percig tudnál kitartani?"

A nő úgy véli, túl sok a véletlen: a férfi várta őt, nem hirtelen felindulásból támadta meg, túl gyakran ismételgette a rendőröknek, hogy nem a vallás miatt tette, amit tett. A rendőrök kiérkezésekor pedig megjelentek a barátai, mintegy erődemonstrációképpen – úgy érzi, ezt ő azzal váltotta ki, hogy jól láthatóan muszlim, nem pedig azért, mert port ver fel az autójával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Őrület volt az Ajax–Bayern, kikapott a Juventus és a Manchester United

Őrület volt az Ajax–Bayern, kikapott a Juventus és a Manchester United

Bombafenyegetés miatt kiürítették a Call of Duty játékokat fejlesztő stúdiót

Bombafenyegetés miatt kiürítették a Call of Duty játékokat fejlesztő stúdiót

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

7,5 milliárd forintos egészségügyi beszerzés jön a honvédségnél

7,5 milliárd forintos egészségügyi beszerzés jön a honvédségnél

Meglepő, de pont a Samsung segítségével lehetnek vékonyabbak a jövő évi iPhone-ok

Meglepő, de pont a Samsung segítségével lehetnek vékonyabbak a jövő évi iPhone-ok