szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihallgatták a megsérült rendőrnőt, és nem lehet magánéleti indíték a merénylet mögött.

Nem állhatott magánéleti motiváció, szerelmi háromszög vagy hasonló indítékú bosszú a körúti robbantás mögött – írja a Magyar Idők. A lap szerint a robbanásban megsebesült rendőrnőt kihallgatták, és ezután zárták ki a féltékenységből vagy más magánéleti problémából eredő indítékot.

A rendőrség szombaton új, éles videófelvételeket tett közzé a körúti robbantóról, akinek felkutatásához továbbra is számítanak a lakosság segítségére. Keresnek továbbá egy kerékpárost, aki a robbanás előtt haladt el a helyszínen; tőle további információkra számítanak.

A robbanásban megsebesült rendőröket szombaton a kórházban meglátogatta Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter.

Bizottság: a rendőrség volt a célpont

A jelenlegi információk szerint a legvalószínűbb, hogy a rendőrség szervezete elleni támadás volt a Teréz körúti robbantás, amelyben két rendőr súlyosan megsérült - közölték az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület hétfői zárt ülése után.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke elmondta: az ügyészség, a rendőrség, valamennyi hatóság nagy erővel dolgozik, hogy azonosítsák az elkövetőt, és megelőzzenek egy újabb hasonló cselekményt. Azt mondta: az előre eltervezetten, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet ügyében a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta: semmilyen ideológiai - különösen nem iszlám - háttérről nincs szó.

Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja - a kiterjedt nyomozásról kapott részletes tájékoztatás alapján - úgy nyilatkozott: sem dzsihadista, sem terrorszál nem merült fel az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tornádó volt Kassa közelében

Tornádó volt Kassa közelében

Fülöp herceg temetésén „kísérteties” pillanatok voltak, mondja a királyi család egyik tagja

Fülöp herceg temetésén „kísérteties” pillanatok voltak, mondja a királyi család egyik tagja

Farkas Zoltán: Csináljunk sok-sok Mészárost!

Farkas Zoltán: Csináljunk sok-sok Mészárost!