szerző:
hvg.hu

Szijjártó Péterrel nagyon jó a kapcsolata, Orbánnal néhányszor találkozott, és egyelőre nem akar távozni budapesti posztjáról – mondta a Figyelőnek adott interjújában Colleen Bell, az USA budapesti nagykövete. Rihannával is találkozott a Szigeten, de az énekes nem miatta késett.

A korrupció nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hatása van a gazdasági prosperitásra, és egy stabil társadalom alapjait ássa alá – mondta Colleen Bell amerikai nagykövet a Figyelőnek adott interjújában. „Mindenről hallok, minden eljut hozzám" – jegyezte meg azzal kapcsolatban, hogy rengeteg amerikai üzletemberrel és befektetővel beszélget.

A nagykövet közölte, hogy nagyon jó a személyes kapcsolata Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, akivel rendszeresen találkozik. „Nem mindig értünk egyet, de egyetértünk abban, hogy olykor nem értünk egyet. Szijjártó Péter nagyon szókimondó ember, de mindketten hiszünk a privát diplomáciában" – mondta a miniszterről.

Többször találkozott Simicskó István védelmi miniszterrel és Pintér Sándor belügyminiszterrel is. Rendszeres kapcsolatban van továbbá Orbán Viktor miniszterelnök amerikai ügyekért felelős tanácsadójával, Megyesy Jenővel, és találkozott néhányszor a miniszterelnökkel is.

A menekültválságról azt mondta, hogy „Magyarországon az utóbbi időben megerősödött a migrációellenes retorika, és sokan megpróbálnak egyenlőségjelet tenni a menekült és a terrorista közé. Pedig fontos emlékeztetni rá, hogy a menekültek épp az erőszak és a szélsőséges politika elől menekülnek".

A nagykövet a távozásáról szóló hírekről azt mondta, fogalma sincs, hogy ezt honnan vették.

"Épp ellenkezőleg, addig szeretnék maradni, amíg csak lehet. Természetesen az elnököt szolgálom, január 20-án a többi nagykövettel együtt én is benyújtom majd a lemondásomat. Az elnök majd dönt arról, hogy elfogadja-e vagy inkább megtart ebben a pozícióban még egy ideig, addig, amíg megérkezik az új nagykövet. Én a részemről nagyon élvezem ezt a munkát, és sok még a feladatom" – közölte.

A nagykövet egyébként elárulta azt is, hogy ott volt az idei Sziget fesztiválon, találkozott Rihannával is, de az énekesnő nem miatta késett, hisz mindössze 30 másodpercet beszélgettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ismét nekifut a kormány az egyházügyi törvény módosításának

Ismét nekifut a kormány az egyházügyi törvény módosításának

Elios-ügy: Siófok független polgármestere hónapokig őrizte a dokumentumokat, de hiába várta a nyomozókat

Elios-ügy: Siófok független polgármestere hónapokig őrizte a dokumentumokat, de hiába várta a nyomozókat

Elios-ügy: Pécsen sem nyomoznak tovább

Elios-ügy: Pécsen sem nyomoznak tovább

A Wellhello felavatta a Vidi megújult stadionját - fotók

A Wellhello felavatta a Vidi megújult stadionját - fotók

Külföldi lapok: Orbán kivételt tesz barátjával, Gruevszki választása ironikus

Külföldi lapok: Orbán kivételt tesz barátjával, Gruevszki választása ironikus

Ön szerint hogy döntött a hivatal Gruevszki-ügyben? Szavazás

Ön szerint hogy döntött a hivatal Gruevszki-ügyben? Szavazás