szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Betörték a szélvédőit és a lámpáit annak a kisbusznak Nyírpilisen, amelyből a Bors szerint választási csalást sejtő aktivisták videózták a szavazókört.

A kilencszáz lakosú Nyírpilisen vasárnap a választásra jogosultak 58,2 százaléka szavazott, tíz fő kivételével mindenki nemmel.

A voksolásra érkezőket megfigyelték egy, a helyi szavazókör előtt álló mikrobuszból. A járműben megyei aktivisták ültek, akik azért kamerázták a lakosokat, mert választási csalást gyanítottak: azt sejtették, hogy a településről a népszavazás végén sokkal több résztvevőt jelentenek majd le, mint ahányan valóban elmentek.

A helybeliek azonban kiszúrták az akciót: urnazárás után több helybeli – a Bors állítása szerint köztük Beri Róbert polgármester – körbevette a kisbuszt, és kövekkel dobálták meg azt, betörve a szélvédőjét és a lámpáit. Valaki pedig azt írta a jármű oldalára, hogy „meghalsz”.

A Bors idézte Beri Róbertet is, aki azt állította, hogy nem volt a helyszínen a rongálás idején. A polgármester szerint nem történt választási csalás.

A lap rákérdezett az esetre a rendőrségnél, ahol közölték: rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Hamvay Péter: Elveszett illúziók

Hamvay Péter: Elveszett illúziók

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak