szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor elégedetlen volt a rióban szerzett érmek számával, az Emmi alá tartozó sportot felügyelő államtitkárság kaphatja meg a MOB legfontosabb feladatait.

Megszűnik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ereje és befolyása a hétfőn benyújtott törvényjavaslat szerint - írja az Index. A portál cikke szerint a kormány arra készül, hogy megerősítse az Emmi alá tartozó Szabó Tünde irányítása alatt álló sportot felügyelő államtitkárság.

A most benyújtott javaslat mögött az állhat, hogy Orbán Viktor elégedetlen volt a MOB munkájával, és egyes források szerint már Rióban elmondta kritikáját Borkai Zsolt elnöknek.Többek között kevesellte az igazolt sportolók létszámát, a pénzügyi támogatásokhoz képest nem kezdtek el annyian sportolni, mint ami elvárható lenne a miniszterelnök szerint.

Négy éve Londonban nyolc sportágban volt magyar éremszerző és két csapatsportban voltak magyarok a legjobb négy között. Rióban csak három sportágban szereztünk aranyérmet, és csak a női pólósoknak sikerült bekerülni a négy közé. Ugyanakkor csökkent az érmek és a pontszerző helyezések száma.

Balog Zoltán egy hete, amikor átvette a MOB-tól a jelentést az előző négy évről, már célzott arra, hogy hatékonyabbá kell tenni az irányítást. Ennek ellenére a MOB megszüntetése nem merült fel, főleg azért, mert a szervezet adta be az olimpiai pályázatot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!