szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor elégedetlen volt a rióban szerzett érmek számával, az Emmi alá tartozó sportot felügyelő államtitkárság kaphatja meg a MOB legfontosabb feladatait.

Megszűnik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ereje és befolyása a hétfőn benyújtott törvényjavaslat szerint - írja az Index. A portál cikke szerint a kormány arra készül, hogy megerősítse az Emmi alá tartozó Szabó Tünde irányítása alatt álló sportot felügyelő államtitkárság.

A most benyújtott javaslat mögött az állhat, hogy Orbán Viktor elégedetlen volt a MOB munkájával, és egyes források szerint már Rióban elmondta kritikáját Borkai Zsolt elnöknek.Többek között kevesellte az igazolt sportolók létszámát, a pénzügyi támogatásokhoz képest nem kezdtek el annyian sportolni, mint ami elvárható lenne a miniszterelnök szerint.

Négy éve Londonban nyolc sportágban volt magyar éremszerző és két csapatsportban voltak magyarok a legjobb négy között. Rióban csak három sportágban szereztünk aranyérmet, és csak a női pólósoknak sikerült bekerülni a négy közé. Ugyanakkor csökkent az érmek és a pontszerző helyezések száma.

Balog Zoltán egy hete, amikor átvette a MOB-tól a jelentést az előző négy évről, már célzott arra, hogy hatékonyabbá kell tenni az irányítást. Ennek ellenére a MOB megszüntetése nem merült fel, főleg azért, mert a szervezet adta be az olimpiai pályázatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!