szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pintér Sándor tárcája keres osztályvezetőt az Európai Együttműködési Osztály migrációs osztályának élére. Az egyik feladat a kormányzati álláspont képviselete az Európai Unió Tanácsa döntéselőkészítő fórumain, illetve egyéb nemzetközi tárgyalásokon.

Vezetőt keres a Belügyminisztérium Európai Együttműködési Osztálya a migrációs osztály vezetésére – a köztisztviselői állást meg is hirdették a kormány honlapján. A heti 40 órás munkát a minisztérium József Attila utcai székhelyén kell végezni, a következő feladatkörökben:

  • a Migrációs Osztály munkájának szakmai irányítása
  • kormányzati álláspont képviselete az Európai Unió Tanácsa döntéselőkészítő fórumain, illetve egyéb nemzetközi tárgyalásokon
  • tárgyalási álláspontok, összefoglalók és jogi elemzések elkészítése
  • részvétel és a magyar álláspont képviselete a különböző szakmai munkacsoportokon, adott esetben külföldi helyszínen (Brüsszel)
  • kapcsolattartás a társtárcákkal
  • kapcsolattartás nemzetközi szervezetekkel (UNHCR, IOM, ICMPD, Helsinki Bizottság stb.)
  • migrációval, menekültüggyel kapcsolatos háttéranyagok, prezentációk készítése, megtartása, dokumentumok, jogszabálytervezetek szakmai és jogi szempontú
    véleményezése

Pofonegyszerű, igaz? Kezdés leghamarabb november elsején, fizetés a köztisztviselői bértábla alapján. Az állásról, a feltételekről és követelményekről itt tudhat meg több részletet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!