szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A három nagy hazai mobilszolgáltatónál milliós nagyságrendű feltöltőkártya szerepel mindössze két tucat személy nevén - értesült nemzetbiztonsági forrásból a Magyar Idők.

Mindhárom magyarországi mobilcégnél megvan az az 5-10 ember, aki kiemelten nagy kártyafogyasztó, és vannak átfedések – mondta egy meg nem nevezett forrás a Magyar Időknek.

Abból a 200 ezer kártyából például, amit a sajtóhírek szerint szervezett bűnözői körök vásároltak egy hajléktalan személy nevére, csupán 128 ezer tartozik a Magyar Telekomhoz, a többi a Telenor, illetve a Vodafone ügyfeleit szaporítja – idézte a forrást a lap. Úgy tudják, a terroristák két Telekom-kártyát használtak a kapcsolattartásra, a további négy más telefonos cégekhez tartozott.

A Magyar Idők korábban azt írta, hogy abból a 200 ezer kártyából, amit a hazai alvilág vásárolt egy hajléktalan nevével visszaélve, a brüsszeli, illetve a párizsi merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz is vándorolt. A Terrorelhárítási Központ (TEK) francia, valamint belga jogsegélykérelmekre indított felderítőmunkája tárta fel a történteket.

A három nagy mobilszolgáltatónál meglehetősen nagy kör tudott arról, hogy egyesek nevével visszaélve folyamatosan duzzad a beazonosítatlan telefonkártyák mennyisége. Az, hogy ez nem tűnt fel, egyszerűen hazugság – mondták a lapnak a telefoncégek illetékesei. Az egyik társaság munkatársa közölte, bár jog szerint nem kötelező, ők tavaly óta a rendvédelmi szerveket is tájékoztatták a kártyahalmozásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!