szerző:
hvg.hu

Tombol az egész olasz sajtó hat magyar vállalhatatlan viselkedése miatt, akik egy pompeji bazilika romjain pózoltak – írta a Blikk.

Hat magyar turista szerepel azon a képen, amelyen az látható, hogy többen felmásznak egy ásatáson feltárt ókori bazilika romjaira – írta az olasz Il Mattino a Blikk szerint.

A beszámoló hozzátette, hogy a rongáló turisták több mint egy óráig pózoltak, szobrokat utánoztak és fotózkodtak a romokon.

Az olasz lap szerint sokk érte az eltemetett várost, mivel a civilizálatlan magyarok kárt okozhattak az UNESCO világörökség részét képző romokban.

A magyar turisták viselkedése ékes példája a kultúra és az érzékenység hiányának – idézték Massimo Osannát, a romok főfelügyelőjét, aki szerint feljelentést tesznek az ügyben a hatóságoknál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!