szerző:
hvg.hu

Bebizonyosodott, amit minden idős ember és valaha gyereket váró nő tapasztalatból tudhat: nem sok pestinek volt gyerekszobája, és az okostelefon-mánia csak ront a helyzeten. A TV2 rejtett kamerával kísért egy várandós nőt a budapesti tömegközlekedési járatokon.

A főszereplő, a nyolc hónapos terhes Anita tapasztalatai szerint inkább a nők előzékenyek, ha kismamával találkoznak. A videón szerepel egy fiatalember, aki szinte farkasszemet néz a hasával, de a helyét nem adja át. Amikor viszont Anita udvariasan megkérdezi, hogy leülhet-e, tüstént feláll a székről és még elnézést is kér.

A tanulság tehát, ha az idős, kisgyerekes vagy várandós ember elcsigázottan állni kényszerül a buszon, ne várjon az emberek előzékenységére, hanem legyen rámenős; meglepően készségesek lehetnek az amúgy közömbösnek látszó utasok.

Fontos megjegyezni, hogy a TV2 "felmérése" nem reprezentatív.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!