szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkérdezték hétfőn a Fidesz frakcióvezetőjét, miért nem elérhető két hete a Fidesz honlapja. Kósa Lajos szerint a népszavazás napján megtámadták az oldalt, és akkor indítják újra, ha erre az ügyben nyomozó hatóságok rábólintanak.

A Fidesz honlapjára kattintókat most azonnal a Fidesz Facebook-oldalára navigálják. Terjednek olyan pletykák, hogy a honlap azért elérhetetlen, hogy egyelőre ne lehessen visszakeresni a fideszes politikusok korábbi nyilatkozatait az oldal archívumában. A párt parlamenti frakcióvezetője szerint nem erről van szó.

Az Index újságírója kérdezte meg Kósa Lajost hétfői tájékoztatóján a honlapról.

A fideszes poltikus szerint az október 2-i népszavazás napján megtámadták a Fidesz.hu-t, a párt feljelentést tett, és a nyomozóhatóságok azt kérték: akkor indítsák újra az oldalt, ha már ők erre rábólintanak. Itt állítólag arról van szó, hogy nem mindegy, hogyan történik az újraindítás, mert maradhatnak nyomok a hekkerek után a rendszerben. Van, aki viszont nem ez a tényleges ok, hanem az, hogy valóban meg kell várni a hatóságok zöld jelzését - fejtegette kissé homályosan Kósa Lajos, aki elmondta azt is: kérte a hatóságokat, hogy most már záros határidőben belül tegyék lehetővé az újraindítást.

A frakcióvezető szerint a Fidesz.hu munkatársai folyamatosan dolgoznak most is, és amikor újraindulnak, felrakják a leállás idején keletkezett információkat is. Azon is dolgoznak, hogy jobban védjék a rendszerüket a támadásoktól - tette hozzá.

Rákérdezett újra a riporter, hogy az újraindulás után elérhető lesz-e újra az oldal archívuma, benne a politikusok nyilatkozataival. A válasz az volt, hogy igen, de Kósa szerint ezek a nyilatkozatok egyébként máshol is elérhetőek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!