szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Végső fázisban van a kollégiumfelújítási program kidolgozása, heteken belül bejelenthetik a részleteket – értesült az Eduline.

Itthon még mindig van több olyan felsőoktatási kollégium van, amelyhez nem nyúltak érdemben a 70-es évek óta, emellett férőhely sincs elég, több ezerre lenne szükség pluszban.

A kormány és a HÖOK milliárdos tételű kollégiumi modernizációs programra készül – értesült több forrásból az Eduline. A stratégia megalkotása a végső fázisban van, heteken belül bejelentheti a kormány a részletes programot, ami férőhelybővítésről és az épületek modernizációjáról is szól.

A stratégia készítéséről szóló értesülést megerősítette Hegedűs Imre, a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének (FEKOSZ) elnöke is, aki úgy tudja, hogy az oktatási tárca és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szakemberekkel járt az ország több kollégiumában felmérni az igényeket.

Hegedűs Imre szerint a legtöbb, 1970-es évekből származó épületet 21. századi elvárásoknak megfelelően kellene átalakítani, az alapszolgáltatások körét szélesíteni, így elengedhetetlen a kollégiumok finanszírozásának átalakítása is.

A HÖOK felmérése szerint minden negyedik pályázó hallgató lemarad a kollégiumról. Pedig nagy szükség lenne az ilyen férőhelyekre, a rászoruló hallgatók egy átlagos albérlethez képest harmad-ötöd áron juthatnának ugyanis lakhatáshoz ilyen úton.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz