szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Idők szerint az MSZP és a DK felosztotta egymás közt a fővárosi választókerületeket, a DK szerint ez nem igaz.

Az MSZP és a DK már megállapodott egymással a tizennyolc budapesti egyéni választókerület felosztásáról – derül ki a Magyar Idők birtokába jutott dokumentumból, amelynek hitelességét öt szocialista politikus is megerősítette. A lapnak azt mondták, Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt és Molnár Gyula több körben is egyeztetett a listáról, amely alapján a szocialistáknak 11, a DK-nak pedig 7 egyéni választókerület jutna a fővárosban.

A 2014-ben győztes politikusokat a lista alapján újraindítanák, de az MSZP részéről megméretné magát Molnár Gyula pártelnök, Bárány Balázs, Tüttő Kata, Pál Tibor, Bárándy Gergely, Kunhalmi Ágnes, a DK pedig Vágó Istvánt, Varju Lászlót, Vadai Ágnest, Élő Norbertet, illetve Lakos Imrét indítaná 2018-ban.

A DK és az MSZP szerint ez nem igaz

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba szerint a Magyar Idők hazudik, hiszen Gyurcsány Ferenc egyszer sem tárgyalt budapesti választókerületekről szocialista politikusokkal, így a lap által hivatkozott dokumentum hamis. Közleménye szerint a DK abban érdekelt, hogy a demokratikus ellenzéki pártok közös tárgyaláson, együttes szándékkal hozzák létre a megállapodást.

Az MSZP is kiadott egy közleményt, amelyben szintén cáfolják a különalkut. Ők is a lehető legszélesebb ellenzéki együttműködésre törekszenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!