szerző:
hvg.hu

A Magyar Idők úgy tudja, hogy megállapodott az MSZP és a DK a 18 budapesti egyéni választókerület felosztásáról. Állítólag 11 helyen MSZP-, 7 helyen pedig DK-politikus indulna a 2018-as választásokon, jelöltek is vannak már. A Magyar Nemzet szintén úgy tudja, hogy létezik a lista, hetekkel ezelőtt elkészült, de végleges döntés még nincs.

A Magyar Idők szombaton azt írta a birtokába került dokumentumra hivatkozva, hogy az MSZP és a DK különalkut kötött Budapestről. Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt és Molnár Gyula állítólag több körben is egyeztetett a listáról. A lap szerint a hozzájuk került dokumentum hitelességét öt szocialista politikus is megerősítette.

A Magyar Nemzet is úgy tudja, hogy létezik ez a lista, hetekkel ezelőtt elkészült már, de inkább csak két párt kívánságait tartalmazza, hivatalos döntés nincs még róla. A lapnak név nélkül nyilatkozó források ugyanakkor nem értették, miért kellett ilyen szintű táblázatot készíteni az egyeztetések ilyen korai szakaszában. Állítólag az sem tiszta, hogy ki adott mandátumot az MSZP nevében tárgyaló politikusoknak minderre. Hivatalos döntés erről az MSZP-nél nem született még ugyanis.

A szocialista párton belül a hírek szerint komoly vitákat szült a kiszivárgott anyag, és sokan meglepődtek az azokon szereplő neveken. Az egyik legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy az Újpestet is magában foglaló választókerületben a lista szerint a DK-s Varju László indulna, pedig az a legerősebb szocialista fellegvárak között van.

A Magyar Nemzet több forrása is kifogásolta, hogy még az érintettek sem tudtak arról, hogy szerepelnek ilyen listán, vagy éppen ellenkezőleg, esélytelenek az indulásra.

Hivatalosan az MSZP és a DK is cáfolta a megállapodásról szóló hírt. Mindkét pártnál úgy fogalmaztak, hogy a Magyar Idők hazudik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jóleső falat csúszott le a Waberers torkán

Jóleső falat csúszott le a Waberers torkán

Végtelenül kínos helyreigazítást tett közzé Mészáros tévéje

Végtelenül kínos helyreigazítást tett közzé Mészáros tévéje

Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Tarlós: Bírom Puzsér Róbertet, de a városvezetéshez nem ért

Tarlós: Bírom Puzsér Róbertet, de a városvezetéshez nem ért

Mennyire és mennyiért szereti Trump Szaúd-Arábiát?

Mennyire és mennyiért szereti Trump Szaúd-Arábiát?

Így készül Amerika a Brexitre

Így készül Amerika a Brexitre