szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Idők úgy tudja, hogy megállapodott az MSZP és a DK a 18 budapesti egyéni választókerület felosztásáról. Állítólag 11 helyen MSZP-, 7 helyen pedig DK-politikus indulna a 2018-as választásokon, jelöltek is vannak már. A Magyar Nemzet szintén úgy tudja, hogy létezik a lista, hetekkel ezelőtt elkészült, de végleges döntés még nincs.

A Magyar Idők szombaton azt írta a birtokába került dokumentumra hivatkozva, hogy az MSZP és a DK különalkut kötött Budapestről. Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt és Molnár Gyula állítólag több körben is egyeztetett a listáról. A lap szerint a hozzájuk került dokumentum hitelességét öt szocialista politikus is megerősítette.

A Magyar Nemzet is úgy tudja, hogy létezik ez a lista, hetekkel ezelőtt elkészült már, de inkább csak két párt kívánságait tartalmazza, hivatalos döntés nincs még róla. A lapnak név nélkül nyilatkozó források ugyanakkor nem értették, miért kellett ilyen szintű táblázatot készíteni az egyeztetések ilyen korai szakaszában. Állítólag az sem tiszta, hogy ki adott mandátumot az MSZP nevében tárgyaló politikusoknak minderre. Hivatalos döntés erről az MSZP-nél nem született még ugyanis.

A szocialista párton belül a hírek szerint komoly vitákat szült a kiszivárgott anyag, és sokan meglepődtek az azokon szereplő neveken. Az egyik legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy az Újpestet is magában foglaló választókerületben a lista szerint a DK-s Varju László indulna, pedig az a legerősebb szocialista fellegvárak között van.

A Magyar Nemzet több forrása is kifogásolta, hogy még az érintettek sem tudtak arról, hogy szerepelnek ilyen listán, vagy éppen ellenkezőleg, esélytelenek az indulásra.

Hivatalosan az MSZP és a DK is cáfolta a megállapodásról szóló hírt. Mindkét pártnál úgy fogalmaztak, hogy a Magyar Idők hazudik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!