szerző:
HVG

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság 61 éves alapítójával készített portrét a HVG.

“A betegeknek pont annyit kell elmondani, amennyit tudni akar, de semmiképp sem azt, amit hallani szeretne, vagyis hogy biztosan meggyógyul - vallja Bodoky György, aki immár két évtizede a Szent László Kórház onkológiai osztályának vezetője. A nagy múltú orvoscsaládból származó onkológus főorvos Esterházy Péter írót is kezelte, de bevallása szerint önvédelemből igyekszik távolságot tartani betegeivel.

A HVG-nek arról is beszélt a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság alapítója, hogy semmi pénzért nem lenne egészségügyi államtitkár, bár svájci tapasztalatai alapján vannak ötletei, hogyan lehetne rendbe tenni a hazai egészségügyet. Bodoky szerint csodaszerek nincsenek, de az új készítmények tovább növelhetik a betegek minőségi életét. Ugyanakkor az alternatív terápiák legjobb esetben is csak hatástalanok, figyelmeztet az orvos.

A Bodoky Györggyel készült portrét az e heti HVG-ben olvashatják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!