szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem 682 millió forintba került az adófizetőknek a népszavazási kampány miniszterelnöki leveleinek kiküldése, a gyártás pedig 30 milliót emésztett fel - írta a Magyar Nemzet.

A kormány a népszavazási kampányban 8,1 millió "nemzeti konzultációs levelet" küldött ki, további 500 ezer levelet pedig azoknak a magyaroknak postáztak, akiknek külföldi lakcímük van – közölte a Magyar Nemzet.

A több mint 700 milliós költségről szóló adatokat a lap a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától kapta meg egy közérdekű adatigénylés után.

A boríték költsége 4,3 forint volt darabonként, a hazai címekre 53, az uniós országokba 245, egyéb külföldi országokba pedig 295 forintért kézbesítették. Hajtogatási költséget is felszámítottak, darabonként 1,7 forintot.

A leveleken kívül 4,2 millió háztartásba juttatták el a húszoldalas kék színű tájékoztatófüzetet, ezek valamivel több mint 165 millió forintba kerültek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről