szerző:
hvg.hu

Ha a bíróság helyt ad az MSZP-s indítványának, akkor betekinthet az augusztusban lezárult nyomozás részleteibe.

Nyakó István MSZP-s képviselői szerdán jelentette be, hogy a Nemzeti Választási Irodánál akciózó kopaszok ügyében lezárult nyomozás miatt pótmagánvád indítványt ad be a bírósághoz. A rendőrség augusztus közepén állapította meg, hogy nem történt bűncselekmény: azt nem vizsgálták, hogy a kopaszok elsőségében zavarták-e Nyakót, csak azt, hogy egyáltalán oda tudott-e menni a blokkoló órához.

Nyakó azért nem élhetett panasszal a nyomozás befejezése miatt, mert a rendőrség érvelése szerint magánszemélyként nem számított sértettnek. Az MSZP politikusa nonszensznek nevezte ezt az érvelést.

Ha a bíróság helyt ad Nyakó indítványának, akkor Nyakó beletekinthet a nyomozás részleteibe, például, hogy kiket hallgatott ki a rendőrség, vagy hogy megtettek-e mindent az ügy felderítéséért, de nem jelenti azt, hogy újraindul a nyomozás.

Emlékezhetünk, február 23-án kigyúrt alakok akadályozták megNyakót abban, hogy elsőnek nyújthassa be a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Irodának. Helyette a herceghalmi polgármester felesége, Erdősiné nyújthatta be elsőként beadványát.

A Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy ejtették a gyanút Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője ellen és bűncselekmény hiányában lezárták a nyomozást. Nyakó azt kifogásolta, hogy Pálffy elküldte a rendőröket, és megsemmisítette a beléptetőrendszer adatait.Az ügyészség azonban úgy látta, hogy Pálffy nem utasíthatja a rendőröket, az adatokat pedig nem ő, hanem egy biztonsági cég törölte ki, jogszerűen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!