szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liberálisok elnöke szerint az ellenzéki pártoknak az országgal kellene foglalkozniuk ahelyett, hogy egymást árulózzák, de azért ő feljelenti Bokros Lajost, amiért az önkényuralom csatlósának nevezte Fodor pártját.

Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom elnöke az önkényuralom csatlósának nevezte a Liberális Pártot, amely szerinte nem ellenzéki.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el, Bokros Lajos szerinte hazudott, és ezért feljelenti őt. Ez végtelenül szomorú – tette hozzá –, mert az ellenzéki pártoknak az országgal kellene foglalkozniuk ahelyett, hogy egymást árulózzák.

Fodor egyébként úgy látja, hogy a Liberálisokat jobbról és balról is támadják, méghozzá azért, mert a saját útjukat járják. Bokros szerinte azért neheztel, mert 2014-ben vele szemben indult a főpolgármesterségért Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt jelöltje. Fodor Gábor azt mondta, Gyurcsány Ferenc DK-elnök is sértett, mert 2014-ben nem akart beülni a DK-frakcióba, hanem a Liberálisok önállósága mellett kardoskodott.

Fodorékat a kvótanépszavazás előtt is sok kritika érte a baloldalról azért, mert ők az igen válaszra buzdítottak, miközben a többi baloldali ellenzéki párt abból indult ki, hogy a kérdés eleve értelmetlen.

Fodor szerint a baloldali pártok ugyanúgy viselkednek, mint a Fidesz a Jobbikkal szemben.

Ez a Facebook-poszt akasztotta ki Fodor Gábort:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!