szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Monori Járásbíróság kedden tárgyalta annak a férfinek az ügyét, aki két nappal korábban a Monor felé tartó vonaton megvert egy ellenőrnőt.

A vádlott, D. K. N. barátnőjével együtt szállt fel a vonatra a Nyugati pályaudvaron vasárnap délután, jegy nélkül. Amikor az ellenőrnő a jegyüket kérte, a férfi azt mondta, kórházi ellátásban részesült, és nincs érvényes jegye, majd elkezdte hangosan szidalmazni a kalauzt, aki felszólította őket, hogy a következő megállónál, Monoron szálljanak le a vonatról.

Péterinél visszatért a kalauz a bliccelők irányába, hogy megnézze, tényleg leszálltak-e. A férfi, aki még mindig a vonaton volt, ekkor dühösen kiabálni kezdett, és az adatait követelte. Egy vonaton tartózkodó rendőr ekkor szolgálatba helyezte magát, és felszólította a férfit, hogy hallgasson el, de az erre még jobban kiakadt, és leköpte az ellenőrt. Az ellenőr gyorsan az arca elé tette a kezét, de a támadó úgy arcon ütötte, hogy elvesztette az egyensúlyát, és az egyik utas ölébe esett.

A dühöngő férfit a rendőr és egy utas fogta le, amíg a rendőrök a monori állomásra nem értek. Kedden a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt ítélte el a férfit. Egyben hatályon kívül helyezték a Miskolci Járásbíróság korábbi döntését, ami 2 év próbára bocsátotta a férfit, így most halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönt kapott, és 3 évre eltiltották a közügyektől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!