szerző:
hvg.hu

A Kamaraerdei úti ápolási otthon 35 éves dolgozójának magánéleti problémái voltak, gyógyszerekkel kezelték, sokat ivott: egy nappali műszak végére úgy érezte, ölnie kell. Először egy 71 éves, ágyban fekvő nőt próbált megfojtani, de mivel nem jött össze, egy 83 éves asszony ellen fordult. Az ügyészség vádat emelt, 10-20 év börtön vár a férfire.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki a Kamaraerdei úti idősotthon ápolójaként megölt egy 83 éves nőt, valamint megpróbált megölni egy másik gondozottat is – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2014 áprilisától a XI. kerület, Kamaraerdei úton lévő idősek otthonában dolgozott ápolói és gondozói munkakörben. Ekkor már évek óta folyamatosan gyógyszerekkel kezelték, de erről az intézményben nem tudtak,  mert az orvosi alkalmassági vizsgálaton elhallgatta.
 
2015 májusában magánéleti problémák miatt az akkor 35 éves ápoló munkaidő után, illetve szabadnapjain rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, miközben folytatta a gyógyszerek szedését is.
 
Ilyen előzmények után 2015. augusztus 4-én a nappali műszak végére – a vád szerint – erős ölési késztetést érzett. Ennek hatására az intenzív osztály egyik kórtermében az egyik ágyban fekvő, 71 éves, legyengült fizikai állapotban lévő nőhöz lépett, kivette a feje alól a párnát és az arcára szorította, hogy megfojtsa. Az idős nő azonban kiabálni kezdett, ezért a vádlott – tartva attól, hogy az emeleten dolgozó ápolótársa a kiabálásra felfigyelhet – felhagyott a fojtogatással, a párnát pedig visszatette a nő feje alá, majd kiment a kórteremből.
 
45 perccel később az ápoló bement egy másik kórterembe, hogy az ott ágyban fekvő 83 éves, állapotánál fogva bármilyen támadás elhárítására, illetve ellenállás kifejtésére képtelen idős nőt megölje. A vádlott  először párnát szorított a sértett arcához, majd megfojtotta az idős, magatehetetlen nőt. Ezután még ellenőrizte is az életfunkciókat, hogy megbizonyosodjon róla, a nő valóban meghalt, majd elhagyta a kórtermet.
 
A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit több emberen, illetve védekezésre képtelen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja. Tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés várhat rá.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
14,5 milliárd forinttól eshet el Magyarország Donald Trump miatt

14,5 milliárd forinttól eshet el Magyarország Donald Trump miatt

Baleset történt, kerülje el az M3-ast

Baleset történt, kerülje el az M3-ast

Észak-Korea megint megsértődött

Észak-Korea megint megsértődött

Mennyire gyors a Mol első szuper villámtöltője?

Mennyire gyors a Mol első szuper villámtöltője?

Weber: Timmermansnak is van dolga a saját populistáival

Weber: Timmermansnak is van dolga a saját populistáival

Nem aratott nagy tetszést a Brexitről kötött alku

Nem aratott nagy tetszést a Brexitről kötött alku