szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy mikrohullámú sütőt is a már tehetetlenül a földön fekvő pusztaszemesi nyugdíjas áldozatra dobtak, majd felgyújtották, egyikük most egy életre rács mögé kerülhet. A két fiatal férfi ügyében hozott ítélet még nem jogerős.

A pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak francia ideneglégiót is megjárt tagját életfogytig tartó fegyházra, társát 17 év szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Törvényszék kedden. Az életfogytiglannal sújtott férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra, az elkövetés idején még fiatalkorú bűntársának fiatalkorúak börtönében kell letöltenie büntetését. A gyilkosoknak egyebek mellett meg kell fizetniük több mint négymillió forint bűnügyi költséget is. Duduka Attila bíró első fokon eljáró büntetőtanácsa a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek. Az ítélet nem jogerős.

Az elkövetők többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, tavaly június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik őt és elveszik a pénzét. Miután az ablakon bemászva bejutottak a házába, sörösüveggel, székkel, a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá. A támadók értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül hígítót locsoltak szét, majd meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg. A bíró hangsúlyozta, hogy a vádlottak emberi mivoltukból kivetkőzve, könyörületet nem ismerve, brutálisan bántak el áldozatukkal, aki próbált védekezni, de nem volt esélye a két támadóval szemben. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és védőik fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszprém és az érsekség 89 milliárd forintot kap a kormánytól az EKF-re

Veszprém és az érsekség 89 milliárd forintot kap a kormánytól az EKF-re

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Esélytelen, hogy megtérüljön a hajdúnánási MotoGP-pályára szánt 65 milliárd

Esélytelen, hogy megtérüljön a hajdúnánási MotoGP-pályára szánt 65 milliárd