szerző:
hvg.hu

Szeptember vége óta börtönben van Kisléta polgármestere, hivatalosan azonban továbbra is ő a település első embere – írja a Magyar Narancs.

Bilincsben vezettette elő szeptember végén Madácsi Imrét, a kislétai polgármestert a bíró, amiért sorozatban nem jelent meg a saját büntetőügyének tárgyalásán. A férfit végül négy és fél év börtönre ítélték csalás miatt, egyúttal elrendelték az előzetes letartóztatásba helyezését. Védője fellebbezett, de még nem volt tárgyalás, így Madácsi továbbra is börtönben van – írja a Magyar Narancs.

Ennek ellenére a férfi továbbra is Kisléta polgármestere. A teendőit egyelőre az alpolgármester, Szabó László látja el.

A megyei kormányhivatal korábban már méltatlansági eljárást indított Madácsi Imre ellen, ennek azonban még nincs eredménye.

Igaz, a lap szerint a férfi már most sem lehetne polgármester, mivel 2015 elején a Debreceni Ítélőtábla felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá. Emiatt idén tavasszal meg sem választhatták volna, hiszen eleve azért volt szükség az időközi választás megtartására, mert tavaly novemberben a kormányhivatal egyszer már kimondta, hogy Madácsi méltatlan a polgármesteri címre. További részletek a Magyar Narancs oldalán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!