szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rogán Antal jobbkezeként aposztrofált Kertész Balázs összeférhetetlen az Ügyvédi Kamara szerint, és kizárhatják, ha ezt nem szünteti meg 30 napon belül.

"Indokolt az összeférhetetlenségi eljárás kezdeményezése, s ennek keretében dr. Kertész Balázs ügyvéd kartárs felhívása, hogy az összeférhetetlenséget 30 napon belül szüntesse meg” – idézte az Ügyvédi Kamara válaszát a 444.hu Kertész Balázzsal kapcsolatban, aki több, Rogán Antalhoz köthető ügyben is feltűnt.

A kamara Tényi István főfeljelentő és közérdekű bejelentő jelzésére válaszolt. Tényi azután fordult a kamarához, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke korábban a Facebookon közölte, Kertész Balázs nem is lehetne aktív ügyvéd, hiszen tulajdonosa és ügyvezetője a Monavis Consulting nevű cégnek, aminek Aulich utcai irodájába Rogán és Habony Árpád is fel-felugrik.

A kamara szerint ha az ügyvéd nem szünteti meg az összeférhetetlenséget, kizárják – tette hozzá a beszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!