szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csalás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi elnöke egyik cégével kapcsolatban - hangzott el a köztévé Híradójában péntek este.

Az Origo kedden írt arról, hogy az MSZP szombathelyi elnöke, Czeglédy Csaba egyik cége, a Human Operátor Zrt.-vel kapcsolatban nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda. Erről a köztévé is beszámolt, majd másnap helyreigazítási kérelmet kapott Czeglédy Csabától, aki valótlannak nevezte a híreszteléseket, és azt írta, "azon állítás ténybeli alapját, hogy a cégem ügyében és így ellenem is nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, semmivel nem tudja a Médiaszolgáltató bizonyítani".

A Híradónak most a Nemzeti Nyomozó Iroda megerősítette, hogy folyamatban van nyomozás. A beszámoló szerint az NNI azt is közölte, csalás bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoznak a Humán Operátor Zrt.-vel kapcsolatban.

A cégjegyzékben szereplő adatok szerint Czeglédy Csaba a Humán Operátor Zrt. vezető tisztségviselője. Ezekből kiderül az is, hogy a Humán Operátor Zrt.-t 2010-ben hozták létre az ugyanilyen nevű kft. jogutódjaként. A cég fő tevékenysége a munkaközvetítés. A vállalat honlapja is Czeglédy Csabát jelöli meg igazgatósági elnökként - hangzott el a műsorban. 

A cégadatok szerint a Czeglédy Csabához köthető, akkor még kft.-ként működő cég 2007-ben vásárolta meg a Magyar Apartman Kft. üzletrészeit, és ezzel több mint ötvenszázalékos szavazati jogot szerzett benne.

A Híradóban közölték, az Origo szerint emiatt az ügylet miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A portál információi szerint a vételárat nem fizették ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy a Humán Operátor Zrt. ügyében január 22-ig tart a nyomozás.

A Híradó szerdán kereste Czeglédy Csabát, aki nem kívánt nyilatkozni. Telefonon csak annyit mondott, hogy nem akar országgyűlési képviselő lenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csúnyán végződött egy autós üldözés Kaliforniában: felüljáró alá ékelődött be egy Maserati

Csúnyán végződött egy autós üldözés Kaliforniában: felüljáró alá ékelődött be egy Maserati

A szülők attól tartanak, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el az osztályokban, amennyiben nem jár be elég tanuló

A szülők attól tartanak, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el az osztályokban, amennyiben nem jár be elég tanuló

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál