szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Belénessy Csaba Crossborder Film Kft.-je korábban is kapott megbízásokat a dunaújvárosi médiaközpont működtetésére, de azok jóval szerényebb összegről szóltak, mint a most tárgyalásos eljárásban megállapított 696 millió. Az elmúlt években a volt MTI-vezér cégének az MTVA, a Volánbusz és a Türr István-intézet is bőven adott feladatot, tízmilliókért.

Csaknem hétszázmillió forintot kap Belénessy Csaba volt MTI-elnök cége a dunaújvárosi médiaközpont „létrehozására és működtetésére”, erről tárgyalásos eljárás után egyeztek meg a megyei jogú város vagyonkezelőjével - adta hírül a legfrissebb HVG.

A Crossborder Film Kft. nem ismeretlen Dunaújvárosban, de korábbi megbízásai jóval szerényebbek voltak, mint a mostani, 48 hónapra szóló 696 milliós szerződés. 2014 júniusában 9,8 millió forintot nyert el hasonló tenderen ugyancsak a helyi médiaközpont „szervezeti és management feladatainak ellátására”, néhány hónappal később ezt újabb 5,9 millió forintos megbízás követte ugyanerre.

A céget 2010 áprilisában, még MTI-alelnökként alapította Belénessy, aztán 2010. novemberi elnöki kinevezése után kiszállt belőle. 2013 elejétől azonban a cégadatok szerint újra ügyvezető és tulajdonos. A Crossborder ekkor kezdett felívelni:

a 2012-es évet még 9,5 milliós árbevétellel zárta, tavaly már 81,6 milliót ért el. Ehhez a dunaújvárosi megbízásokon kívül más állami tenderek is hozzájárultak.

Az MTVA-val nagyjából 60 millió forint értékben kötött műsorgyártási szerződéseket az elmúlt években, a Volánbusz médiafigyelésre kiírt tenderén 22,3 millió forintot nyert el, a Türr István Képző és Kutató Intézettől pedig szociális kompetenciák interaktív fejlesztését szolgáló, uniós forrásból támogatott programban 15,8 millió forintért gyártott oktatófilmeket a Crossborder.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!