Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Mit üzen Rogán Antal helikopterezése a népszavazás napján? Vélemény.

A propagandaminiszter és családja Budapestre érkezik, hogy leadja szavazatát a menekültkvóta ellen. Helikopteren jön egy lagziból. Szabolcsban volt egy jóféle lakodalom, Sorozatsztár Zsófit vette el egy ún. „tehetős vállalkozó”, márpedig S. Zsófia a barátnője R. Cecíliának, akit szintén egy tehetős vállalkozó-feltaláló vett el, és így került a helikopterre.

Ennél a képnél nehéz pontosabban megfesteni a kort, amelyben élünk. Milliók mennek nemet bégetve az urnákhoz, olyan kérdésre válaszolnak, amit sose értettek, meg amúgy nem is létezik. Járókerettel, fájós lábbal, lyukas cipőben vonszolják magukat a szavazóhelyiségig, mert a hangok ezt mondták. A nagy varázsló, aki a hangokat keveri, gépen száll fölébük dekoratív feleségével.

Volt, amikor még a pénzt szórták odafentről. Rezsicsökkentésnek hívták, de arra már nem telik. A gyűlöletkampány viszont megvan tokkal-vonóval a tizedéből. A fennmaradó és elhelikopterezhető összeg a profit.

Antal (44) egyébként okosan döntött. A helikopter sokoldalú, rugalmas közlekedési eszköz, ezért is nélkülözhetetlen például a hadseregnél.

A hadsereg komoly dolog, főleg egy szakadatlanul szabadságharcoló, rém szuverén országnak, mint a miénk. Épp most mondta ki a politikailag érvényes többség, hogy megvédjük hazánkat a betolakodóktól, és ez a program fizikai képesség hiányában elég röhejes lenne. Ehhez képest a Magyar Honvédségnek harci helikoptere egy sincs, szállítóhelikopterből pedig három darabot tart üzemben. Antal mulatozására tehát éppen annyi helikopter jut, mint az egész Tiszántúl védelmére, árvízi mentésére és a kutyafejű tatárok elleni deszantműveletekre. Ez azért újranyitja a társadalmi különbségekről szóló vitát, azt hiszem.

A helikopter egyébként világszerte státusszimbólum, volt már itt miniszter, aki máig nem tudja levakarni magáról az árnyékát. Azt üzeni, hogy nekem bejött az élet, megérdemlem, bibibá. Ritkán szimpatikus viselkedés, de van, akinek csak rosszul áll, és van, akinek nagyon rosszul. Attól függ, milyen teljesítmény indokolja ezt a luxust.

Olyan ember esetében, aki sosem volt más, mint politikus, sajnos a rotor minden fordulatnál azt berregi: loptam-loptam-loptam. És ha egyszer a hangok ennyire mondják, az ember egyszer csak elhiszi.

Na ilyenkor kell az illető ember háta mögé mutogatni, hogy ott jönnek a migráncsok, kezükben jatagán, foguk között szablya, tessék abbahagyni a helikopterek összeszámolgatását, és félni. Egyedül ezzel a teljesítménnyel keresik vagyonukat ezek az urak. Nem közvetlenül, hanem úgy, hogy amíg van ellenség, addig kevesen veszik észre, hogyan bugázik magának és családjának különféle járadékos üzleteket Rogán Antal. Ezt találta ő fel, csak ezt nehéz szabadalmaztatni.

Kérdés, hogy a mostani kudarcnak milyen következménye lesz arra az agytrösztre, amelynek ez az egész vonal köszönhető, és amelyik ezzel keresi a helikopterrevalót. A népszavazás bukása országos méretű, vagyis nem a választókerületi elnökökön kellene beváltani a fenyegetést. Pontosan ezért viszont mindenkinek az az érdeke, hogy győzelemnek tekintsék. Maga Orbán és a pártvezetés sem képes vereséget beismerni – nem tették meg a médiatörvény módosításakor vagy a netadó visszavonásakor sem. Átmagyarázni győzelembe, az sokkal jobban esik. Mint azt ismételgetni ütemesen, hogy jól vagyok – pillanatnyilag kellemesebb, mint kimondani, hogy rosszul, és belátni, hogy másképp kell csinálni a dolgokat.

De hát mi lenne az alternatíva? Jól kormányozni? Az nehéz és fáradságos. Nincs is meg hozzá a szaktudás, honnan is sejtenék, hogyan kell jobb iskolákat meg kórházakat csinálni, hiszen agyatlan csinovnyikokkal van feltöltve az egész kormányzat, a külső szakértők pedig megbízhatatlanok.

Nem érdeke a pályamódosítás a propaganda mérnökeinek sem. Korlátozott képességű, egyszerű legények ám ezek, a cinizmus és gátlástalanság az ő erősségük, nem az ész. Súlyos hiba túlbecsülni őket. Most is odáig terjedt a tudásuk, hogy előásták a penészből a rasszizmust, valamelyikük elolvasta Goebbels naplóját, aztán nekiestek, mint hülyegyerek a füzetnek. Ja, meg egy másiknak leosztották az orosz propaganda szemlézését és Dugin professzort, és onnan importálnak ilyen nóvumokat, mint a nihilistázás. Ennyire vagyunk képesek, gyerekek.

Már győzködik magukat, hogy a jobbikosok el sem mentek, tehát az a hárommillió mind az ő szavazójuk. Annyival lehet itt nyerni, nem is kicsit. Hátradőlhetnek: ha fenntartják a menekültparát, és továbbra is ez lesz az egyetlen téma, akkor nincs mitől tartaniuk. Lehet önfeledten helikopterezni tovább, azok odalent nem is hallják a berregést a rettegéstől.

Egy csöpp bizonytalanságra azért van okuk. Annyi kiderült, hogy hárommillió ember behúzza az ikszet, amikor csak arról kérdezik, fél-e. De ez nem ugyanaz a tömeg, amelyiknek ez az egész, ahogy van, megfelel. Nem véletlen, hogy a bűncselekményt is bevállalták, nehogy a politikájuk bármilyen más eredménye vagy intézkedése népszavazásra kerüljön. Mint ördög a szenteltvíztől, úgy iszkoltak a boltzár, az olimpia vagy Paks kérdései elől. Pedig 2018-ban ezekről is döntünk. És az egész teljesítményükről.

Azt most nem mértük meg, mi jár az eszében a másik ötmilliónak, ha nem a hivatalos ellenség. Az ma még néma tartomány. Lehet, hogy az eget nézi, és helikoptereket számolgat.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Körömvágó ollóval rabolt, egy óra sem kellett az elfogásához

Körömvágó ollóval rabolt, egy óra sem kellett az elfogásához

Újra tüntetni fognak az Akadémia szabadságáért

Újra tüntetni fognak az Akadémia szabadságáért

Egy zombiteória cáfolva: a születési sorrend mégsem befolyásolja a személyiségünket

Egy zombiteória cáfolva: a születési sorrend mégsem befolyásolja a személyiségünket

Szerbia felé akarták kivinni ezt szép állapotú Audit

Szerbia felé akarták kivinni ezt szép állapotú Audit

Izmozik a forint, idén még nem volt olyan erős az euróhoz képest, mint most

Izmozik a forint, idén még nem volt olyan erős az euróhoz képest, mint most

Egy műanyag villa kavarja fel az állóvizet a Toy Story 4-ben – előzetes

Egy műanyag villa kavarja fel az állóvizet a Toy Story 4-ben – előzetes