szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hívások egyharmada Budapestről érkezett, háromszázan kerültek detoxikálóba alkohol- vagy drogfogyasztás miatt, köztük 52 kiskorú. 17 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez is riasztották a mentőket.

A mentők mintegy 3000 esetet láttak el Szilveszterkor, a segélyhívások harmada a fővárosból érkezett - összegzett vasárnap délelőtt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Budapesten az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 17 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, ahol általában kéz-, arc- és szemsérülteket kellett ellátni.

A közlekedési balesetek, verekedések mellett 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, köztük 52 kiskorú (18 év alatti) fiatalt, illetve gyermeket is.

Az óév utolsó "mentős babáját" 23 órakor Borsod megyében, míg az újév első helyszíni újszülöttjét fél 3-kor Szolnok megyében segítették világra a mentők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Nem nyomoz a rendőrség a lélegeztetőgépek ügyében

Nem nyomoz a rendőrség a lélegeztetőgépek ügyében

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken