szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenhol visszavonta vagy elsőfokúra mérsékelte a viharos szél miatt kiadott másodfokú, narancsszínű riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek estére. Az extrém hideg miatt négy megyében másodfokú, a fővárosban és hat megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben továbbra is. Hétvégére marad az extrém fagy.

A viharos szél miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes most Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. Ezekben a megyékben továbbra is lehetnek 70 kilométer/óránál erősebb széllökések.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hófúvás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Az extrém hideg miatt továbbra is másodfokú a figyelmeztetés Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ezeken a helyeken mínusz 20 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Szintén az extrém hideg veszélye miatt Budapesten és Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Hétvégére is van narancssárga figyelmeztetés

Az extrém hideg miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes szombatra Nógrád, Heves, Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar megyére.

©

Borsod és Szabolcs megyére hófúvás miatt is kiadtak elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Szintén elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombatra az erős széllökések miatt Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs, valamint Vas, Veszprém és Zala megyére.

©

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombatra virradóra az Északi-középhegység szélvédett, illetve hóval borított területein mínusz 20 fok alatti hőmérséklet várható. A következő éjjel pedig még hidegebbre lehet számítani.

©

Fényes-jeges videó a Balatonról

Az Időképen 360 fokos panorámavideót tettek közzé a pénteki szélviharról, amely a jeges Balatonra csapott le a szikrázó napsütésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora