szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hetek óta nem működik rendesen a fűtés a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában, mert elavult a fűtőrendszer. Megoldás várhatóan csak tavasszal lesz.

Az iskolából a tél kezdete óta kétszer is haza kellett vinniük a szülőknek a gyerekeket, mert az osztályban 14 fok volt – jelezte a 444.hu-nak az egyik érintett olvasó. „Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok. A KLIK annyit mondott telefonban, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani” – írta a szülő.

Hozzátette azt is, hogy az egyik anyuka reggel hősugárzót vitt be, de azt meg nem merik bedugni az osztályterem egyetlen konnektorába, mert az épület elektromos hálózata is elavult. A fenntartó Klik a szülő szerint hétfőre nagy teljesítményű hőlégfúvókat ígért a helyzet javítására.

A lapnak egy, az iskolához közel álló forrás megerősítette a szülő információit, s elmondta azt is: a fűtésrendszer javíthatatlan, tavasszal, a fűtési szezon végén ki kell cserélni az egészet. Szerinte a Klik emberei ott vannak az iskolában, és igyekeznek legalább időszakosan beindítani a fűtést egyes termekben.

Büntethetik a munkahelyeket, ahol nem fűtenek eléggé

A beköszöntött hideg időjárás miatt, az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya közleményt adott ki, amiben felhívja a figyelmet, milyen előírásoknak kell megfelelnie a munkahelyeknek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Újraindításról üzent a miniszterelnök

Radar360: Újraindításról üzent a miniszterelnök

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Világszerte hullámvasúton az oltási hajlandóság – most éppen fent vagyunk

Világszerte hullámvasúton az oltási hajlandóság – most éppen fent vagyunk