szerző:
hvg.hu

Kende Péter az ATV egyik műsorában zsidózta le Majtényi Lászlót.

Kende Péter jogász-közíró az ATV Csatt című műsorában beszélt arról, "borzasztó izgalmas társadalmi kísérlet" a volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Intézet vezetőjének jelölése a köztársasági elnöki posztra amiatt, hogy

"mennyien lesznek, akik hajlandók támogatni még azt is, hogy egy szemmel láthatóan zsidó származású embert jelöljenek egy ilyen posztra."

A zsidózást az mno.hu szúrta ki, az ide vonatkozó rész 23.44-től kezdődik.

A beszélgetés többi résztvevője kicsit hebegett ezután, Rónai Egon műsorvezető még figyelmeztette is Kendét, hogy most lezsidózta Majtényit, aki ezt soha nem állította magáról. Kende szerint miután ő maga is zsidó, ezzel nem követett el olyan nagy bűnt, bár azt hozzátette,

"halvány fogalmam sincs, hogy neki van-e zsidó identitása, noha évfolyamtársak voltunk, és annak idején még jóban voltunk, ez sose került szóba". A Majtényi jelölésében szerepet játszó Magyar György ügyvéd a műsorban finoman felszólította Kendét, hogy az előbbi gondolatmenetet vonja vissza, aki erre nem volt hajlandó, és szerinte nyugodtan lehet erről beszélgetni. Szerinte "ha egy átlag magyar ember, ha ránéz Majtényire, érez valami olyasmit, hogy ez zsidó".

Erre – ha minden igaz – Magyar György azt hajtogatta, "nem kell ez".

Kende Péter Majtényit amúgy egy "lenyűgözően értelmiségi palinak" tartja, aki hallatlanul művelt és csodálatosan ír.

 

Majtényi: A fal végül le fog dőlni, ebben van a jelölésem értelme

Nekem soha nem jelentett problémát vesztes csapatban játszani, ha a játék célja erkölcsileg megalapozott - mondja a hvg.hu-nak adott interjúban a köztársaságielnök-jelöltségre felkért Majtényi László. Az egykori ombudsman szerint az államfői tisztségnek még mindig erős az erkölcsi autoritása, és igenis vannak olyan eszközei, amelyet a NER nem viselhet el.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Rejtélyes riválisa van a Magyar Postának

Rejtélyes riválisa van a Magyar Postának

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Belga sztárcsemete érkezett a Fradiba

Belga sztárcsemete érkezett a Fradiba

„Kapcsolják ki a villanyt Macron elnöknél, hadd tudja meg ő is!"

„Kapcsolják ki a villanyt Macron elnöknél, hadd tudja meg ő is!"