szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 45 éves budapesti férfi a személyi igazolványtól az érettségi bizonyítványig szinte mindenféle közokiratot képes volt legyártani az otthonában. Csütörtökön került előzetes letartóztatásba.

Egy 45 éves budapesti férfi nagy mennyiségben gyártott a lakásán hamis közokiratokat. A rendőrök kedden csaptak le rá. Nemcsak az otthonában, máshol is tartottak házkutatást.

A férfi lakásában a hamis papírok előállításához használható présgépet, számítógépeket, laptopokat, scannereket, nyomtatókat, acélvágólapokat, nagyítókat találtak a rendőrök, illetve a hamisítványok készítéséhez szükséges plasztikkártyákat, bizonyítvány-borítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, hologram matricákat, adókártyákat, kitöltetlen forgalmi engedélyeket foglaltak le.

©

Különböző hatóságok és intézmények száraz bélyegzői, vezetői engedély H betűjelzése és eredeti okmányok fénymásolatai is előkerültek – írják a police.hu-n.

©

A férfi személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt, útlevelet, adókártyát, mozgáskorlátozottak parkolási igazolását és érettségi bizonyítványt hamisított. Közokirat-hamisítás és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak az ügyben.

A hamisítót őrizetbe vették, a bíróság csütörtökön elrendelte előzetes letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse