szerző:
Szalai Anna
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olyasmi valósulna meg, ami Budapesten még igen szokatlan.

Kétszintes konténerrendszert építenének a Trafó előtti parkolóban. Az intézmény ezzel a Budapesten még szokatlannak tűnő, de külföldön terjedő építészeti megoldással bővítené területét. A konténeres technológia Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint is jól illik a lendületes, újító fiatalos szemléletű kortárs művészeti intézményhez.

©

A hozzáépítés valójában a megnyitó óta kínzó szükség. A közönségforgalmi terek ugyanis már a kezdetektől szűkösnek bizonyultak. Esténként az előadások előtt a szűk előtér miatt jelenleg állandó a zsúfoltság, kicsi a rendelkezésre álló ruhatár, így a belépésre, jegyre, kabátra várók alig férnek el, gyakorta az épület előtt az utcán kígyózik a sor.

A bővítéssel növekedne a nézők számára megnyitható terület, a büfé, valamint a befogadott produkciók kellékeinek tárolója. A bővítéssel megoldódna az épület akadálymentesítése, valamint egy próbatermet is kialakíthatnak az új épületrészben.

©

A kivitelezés költségét a Trafó előzetes költségbecslés alapján 60 millióra becsüli. Az engedélyeztetési tervdokumentáció már el is készült. A felújítást az intézmény saját forrásból fedezné, nem kér hozzá önkormányzati támogatást. Az átalakításba azonban mindenképpen bele kell egyeznie a fővárosnak, mivel az ingatlant egy 2013-ban kelt haszonbérleti szerződés alapján használja az intézmény. Az erről szóló előterjesztést holnap tárgyalja a főváros emberi erőforrások és nemzetközi kapcsolatok elnevezésű bizottsága.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!