szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ne írják alá a budapesti olimpiáról szóló népszavazási gyűjtőíveit – ezt kéri a fővárosiaktól a főpolgármester.

Tarlós István hagyományos péntek délelőtti sajtótájékoztatóján beszélt erről. Szerinte a Momentum Mozgalom kezdeményezése "nem önzetlen, sanda és alamuszi", és rontja a pályázati esélyeket – írja az Index.

A főpolgármester azt is elmondta, miért tartja fontosnak a budapesti olimpiát. Szerinte az esemény sportértéke óriási, a magyar sportolók megérdemlik, Budapest biztosan jól jár vele, és több beruházást valósíthat meg, amelyek az olimpia után is itt maradnak.

Így, aki Budapestet szereti, nem írja alá az ívet.

Közben – ahogy fenti képünkön is látszik – az emberek sorban állva várakoznak, hogy szignálhassanak. Az ügyet útjára indító Momentum Mozgalom péntek reggel közölte, hogy egyetlen nap alatt 10 ezernél is többen írták alá a lapokat.

Már meg is van 10 ezer aláírás az olimpiás népszavazáshoz

Az aláírásgyűjtési akció első napján 10 ezer aláírás jött össze a budapesti olimpiával kapcsolatos népszavazáshoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!