szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lapot 2010 óta vezető Gál J. állítólag vitába keveredett a Népszava főszerkesztőjével, Németh Péterrel. Maga annyit mond, tarthatatlan lett a lap körüli politikai környezet. Állítólag az állami hirdetésekért kérték cserébe Gál fejét.

Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek 2010 óta posztján lévő főszerkesztője távozik a lap éléről, értesült a 24.hu. Jóllehet épp ő jelentette be, hogy a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvad, ám, ahogy fogalmazott a portálnak, "úgy alakult a politikai környezet, hogy az számomra vállalhatatlan, a lelkiismeretem szerint abban már nem kívánok részt venni". Azt még nem tudja, hol folytatja, de egy kis időt bizonyosan regenerálódással fog tölteni.

A lap úgy tudja, a Vasárnapi Híreket vagy Németh Péter, a Népszava főszerkesztője, vagy Kertész Anna, Gál J. eddigi helyettese fogja irányítani. Az Átlátszó szerint a vezéráldozat hátterében az áll, hogy az állami hirdetések érkezésének ezt szabták meg feltételéül.

A 24.hu úgy tudja, Németh és Gál J. emiatt veszekedtek is, De Németh szerint Gál J. csak egy maga által elképzelt helyzetet kért számon rajta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!