szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két hajléktalan embert bántalmazott Budapest szívében januárban két férfi. Az egyik alkalommal egy 15 éves gyerek is velük volt; eszméletlenre verték a férfit, aztán sorsára hagyták. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Előzetes letartózatásba helyzete a bíróság azt a két férfit, akik idén januárban két hajléktalan férfit is bántalmaztak a fővárosban. Egyiküket ki is rabolták, elszedve tőle néhány száz forintját. Az egyik verésben egy 15 éves fiú is részt vett, ő szabadlábon védekezhet.

A gyanúsítottak letartóztatását a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványozta, a végzés nem jogerős – közölte honlapján az ügyészség.

A gyanú szerint a két férfi először január 8-án, a Deák Ferenc téren vert meg és rabolt ki egy hajléktalan férfit néhány száz forint értékben.

Január 21-én ugyancsak a Deák téren, az aluljáróban vertek össze egy másik hajléktalan férfit, miközben egyikük késsel is fenyegette a sértettet. Velük volt egy 15 éves fiú is, ő is verte a kiszolgáltatott embert, majd mindhárman továbbálltak, magára hagyva az eszméletlen férfit.

A két férfi előzetesét az ügyészség rablás, valamint csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt javasolta. A bíróság a bűnismétlés veszélyére hivatkozva rendelte el a kényszerintézkedést.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban