szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP kissé lemaradt.

Változatlanul a Fidesznek van a legtöbb szavazója, de csökken a bizonytalanok és nő a jobbikosok száma. Ez a Tárki reprezentatív kutatásából derül ki. A felmérést 999 fős mintán végezték.

Októberben még 40 százalék volt a pártot nem választók aránya, ami januárra 35 százalékra csökkent.

A Fidesz–KDNP változatlanul 33 százalékkal vezeti a mezőnyt a teljes népesség körében, míg a pártot választani tudók között 52 százalékon áll. A Jobbik ugyanezekben a felmérésekben 13, illetve 17 százalékot teljesít.

A teljes népesség 9 százaléka szavazna az MSZP-re, a pártválasztók körében ez 15 százalékra elég. A DK-t a magyar választók 4 százaléka választaná, hasonló az LMP támogatottsága is. A többiek mélyen a parlamenti küszöb alatt mozognak.

A Publicus Intézet hétvégén közzétett felmérése eltér a Tárkiétól, abban az MSZP – hibahatáron belül ugyan, de – megelőzte a Jobbikot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Messze nem Trumpé volt az USA történetének legbotrányosabb elnökválasztása

Messze nem Trumpé volt az USA történetének legbotrányosabb elnökválasztása

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt