szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt miniszterelnök is beszállt az olimpiaellenes népszavazás kampányába. Vajon ez azt jelenti, hogy Bajnai Gordon aktívabb közéleti szerepre készül? A hvg.hu rákérdezett.

Bajnai Gordon szerdán a budapesti Szentlélek téren beállt az olimpiaellenes népszavazáshoz aláírásokat gyűjtő Együtt-aktivisták közé, amiről kép és Facebook-bejegyzés is készült. A volt kormányfő a 2014-es "összefogás" választási kudarca óta nagyrészt kivonult a politikából, így adódott a kérdés: a népszavazás ügyében magát megmutató Bajnai ismét aktívabb közéleti szerepre készül?

Az Együtt kérdésünkre azt válaszolta: Bajnai Gordon csak népszerűsítő céllal állt oda az Együtt aláíró pultjához.

Nem kíván tehát aktívabban politizálni Bajnai. Azt halkan tesszük hozzá, hogy népszerűsíteni nem igazán kellett az olimpiaellenes népszavazást. A HVG megrendelésére január 28-29-én, 600 fős budapesti reprezentatív mintán készült telefonos Medián-felmérésből kiderül: már most több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani.

Ami a Momentum Mozgalom által kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtését illeti, az „aláír vagy nem ír alá” kérdésre a megkérdezettek 9 százaléka azt mondta, már alá is írt, 33 pedig tervezi ezt – ha meg is tenné, akkor a referendum kiírásához szükséges szignók többszöröse is összejönne. Vagyis az Együtt és Bajnai Gordon abban tud segíteni, hogy mindenkinek legyen is lehetősége aláírni, aki azt tervezi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pink rendőrautó köröz Miamiban

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson