szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy faluház előtti gyors telefon után módosulhatott az államtitkár programja.

Tállai András NAV vezetőt egy borsodi faluban, Sajóhídvégen szerette volna elcsípni a 444.hu, hogy megkérdezzék, miért kap havi fél milliót adótanácsadással foglalkozó cégektől, a főszerkesztés miért nem fér bele a havi 1 milliós fizetésébe.

Tállai a vagyonnyilatkozata alapján a Saldo és a Kompkonzult nevű cégektől kap 270, illetve 250 ezer forintot havonta, szerkesztésért. Tállai ugyanis az Adóvilág és az Adó- és Vámértesítő főszerkesztője is. A NAV szerint ebben semmi sincs, a NAV mindenkori vezetője a főszerkesztő.

A tervezett program


A sajóhídvégi faluház előtt - ahová az államtitkár a fejlesztéseket megtekinteni érkezett volna - a fogadóbizottság egyre gyanakvóbban nézte az újságírókat, majd mikor kiderült, hogy újságírók, és Tállai "eljövetelét várják", az egyik hivatalnok gyors telefonálásba kezdett, majd mindenki lelépett a helyszínről, az épületet bezárták. Az államtitkár értelemszerűen nem érkezett meg. Az újságírók ezután elmentek a beharangozott államtitkári látogatás következő helyszínére - Tállai az eseményeit reklámozza Facebook oldalán is -, ahol kiderült, az államtitkár a megbeszéltnél korábban érkezett, de már elment.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!