szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vádat emelt az ügyészség a tavaly januári brutális kutyatámadás ügyében Debrecenben. Egy 39 éves férfit három kutya támadott meg, és súlyosan megsebesítették, bőrátültetésre is szüksége volt – írja a Dehir.hu.

Tavaly januárban támadott meg három kutya a debreceni Hosszúpályi út környékén egy 39 éves debreceni férfit, aki sétálni és fényképezni indult. Többször megharapták, ezért a Kondoros-csatornán is átgázolt, hogy elmeneküljön, de az ebek oda is követték. Mire eljutott a Hosszúpályi útig, már több harapás és karmolás volt a testén. Az állatok minden ruhát letéptek róla, már csak egy póló és cipő volt rajta a rendkívül hideg időben. Egy autós segített neki, ő vitte el a mentőállomásra. A férfit többször megműtötték a Kenézy Gyula Kórházban – emlékeztetnek a cikkben az előzményekkel kapcsolatban.

A kutyák a gyepmester akkori tájékoztatása szerint keverékek, valószínűleg boxer és valamilyen harci kutya keverékei.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt most vádat a kutyatartó ellen a Debreceni Járásbíróságon. A férfi végig tagadta a bűncselekményt. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A három kutyát egy tanyán tartották. Drótkerítés volt ugyan, de darabon szakadt és hiányos volt, kiásott lyukak is voltak alatta.

A megtámadott férfit legalább huszonnégyszer megharapták a kutyák, a fültájékon, az alkarján, combján és lábszárán is megkapták. A bőrét több helyen össze kellett varrni, a combon és a jobb térdhajlatban pedig bőrátültetést is végrehajtottak.

A vádlott megszegte az állatvédelmi törvény szerinti kötelezettséget, mely szerint a kutyák biztonságos elhelyezéséről, szökésük megakadályozásáról gondoskodnia kell – derül ki az ügyészség közleményéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!