szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt főpolgármester szerint Gulyás László nem bujkál, csak nem sikerült elérni őt.

Mint arról beszámoltunk, nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján körözik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét. Bár Polt Péter legfőbb ügyész nem nevezte meg Gulyást, Szabó Tímeának adott válaszában ő is hivatkozott arra, hogy külföldön is keresnek egy személyt, akit őrizetbe vettek ugyan, de nem helyezték előzetesbe, a férfi pedig ezután külföldre távozott.

Az ATV megkérdezte Demszky Gábort az ügyről, Gulyás ugyanis az ő egyik bizalmasa volt főpolgármestersége idején. Demszky azt mondta az ügyről:

Amikor a négyes metró projekt indult, Gulyás László volt az egyetlen a környezetünkben, aki korábban metrót épített, ő volt az első igazgatója a DBR metróprojektnek. Soha semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltam a munkájában, ő egy tiszta, kitűnő, kiváló szakember, és nem hiszem, hogy ő bujkál.

Demszky azt mondta, őt sem érték el a hatóságok, bár nem bujkál, a Fővárosi Bizottság meghallgatására a meghívást pedig csak tíz nappal később kapta meg, ezért nem ment el. Demszky szerint Gulyás Lászlót is el lehetne érni.

Demszky kijelentette, tűzbe tenné a kezét Gulyásért, és sem neki, sem Gulyásnak semmi köze nincs a visszaélésekhez.

Az OLAF-jelentésről a volt főpolgármester közölte, szerinte több tucat név szerepel az iratokban, ezért az a látszat, amit keltenek, az nagyon távol van a valóságtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bluetooth-on keresztül támad a hacker, 90 másodperc alatt bármelyik Tesla Model X ellopható

Bluetooth-on keresztül támad a hacker, 90 másodperc alatt bármelyik Tesla Model X ellopható

A Moderna is elindította koronavírus-vakcinája engedélyezési folyamatát az USA-ban és Európában

A Moderna is elindította koronavírus-vakcinája engedélyezési folyamatát az USA-ban és Európában