szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több hatóság vizsgálatot rendelt el a Baranya megyei Ligeten lévő sertéstelep miatt. Valahányszor elered az eső a településen, az kimossa a mangalicák alól a trágyát, a barna víz pedig keresztülfolyik a falun. A telep mellett élők azt szeretnék, ha a hatóságok bezáratnák a helyet. Arról, hogy szabálytalan-e a trágya tárolása és a tulajdonos kapott-e bírságot, későbbre ígért tájékoztatást a kormányhivatal - hangzott el a hétfői RTL Híradóban.

Eső után trágyalé önti el a Baranya megyei Liget utcáit, a barna víz kisebb patakokban folyik a házak között. Az RTL Híradó pénteken mutatta be a helyiek videóját, azután több hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Állategészségügyi, növény- és talajvédelmi, vízügyi szakemberek is vizsgálták a telepet. Később ígértek tájékoztatást arról, találtak-e szabálytalanságot, illetve szabtak-e ki bírságot emiatt.

A telep szomszédságában élők nem tudnak szellőztetni, teregetni az udvarra a bűztől, és fertőzésektől is félnek, ezért még több vizsgálatot szeretnének. Egy férfi azt is mondta, hogy a kútjuk is megfertőződhetett.

A telep tulajdonosa a mecsekpölöskei önkormányzat, amit újra megkeresett az RTL Híradó. Arra voltak kíváncsiak, hogyan kaphatott engedélyt a telep szigetelt, szivárgásmentes trágyatároló nélkül, de nem érkezett válasz.

A ligeti önkormányzattól sem nyilatkoztak. A polgármester telefonon annyit mondott: vizsgálják a problémát, és keresik a lehetséges megoldást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!