szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Interjút adott az atv.hu-nak az Antall József Tudásközpont vezetője, mint állította az ügyvédei tanácsára. Antall Péter állította: az „Editke-ügy” után kirúgott Szert Boglárka már a felmondási idejét töltötte, amikor kirobbant köztük a konfliktus, és arra készül, hogy bepereli őt.

A közpénzből fenntartott Antall József Tudásközpont vezetője, Antall József néhai miniszterelnök fia azt üzente nemrég munkatársainak egy zárt Facebook-csoportban, akik nem támogatják a 2024-es budapesti olimpia tervét, és ezt nyilvánosan, például egy like-oláson keresztül felvállalják, azoknak nem áll az útjába, aláírja a kilépő papírjait. Az ukázhoz csapta még azt is, hogy ők ugyan nem vesznek részt napi belpolitikai vitákban.

Később kiderült, hogy a tudásközpontból kirúgták Szert Boglárkát, aki a hírek szerint egyik munkatársa, az Editkeként emlegetett titkárnő védelmére kelt, akit Antall Péter egy olimpiaellenes lájk miatt akart letolni.

Antall Péter az atv.hu-nak adott interjúban mondta el az üggyel kapcsolatos álláspontját. Állítása szerint ügyvédei tanácsára nyilatkozott most. Ezt azzal indokolta, hogy az ügy eljutott egy olyan pontig, „ami már súlyosabb annál, hogy el lehessen mellette menni”. Jogászaik elemzik a helyzetet, élni fognak a jogi lehetőségeikkel, de nem akar tönkretenni senkit – mondta azzal kapcsolatban, hogy be akarja perelni Szert Boglárkát.

Szerinte alapvetően munkajogi kérdésről, nem szimpátiáról van szó, már ami Szert Boglárkát illeti. Azt mondta, hogy az átszervezések miatt már november elején el akarta küldeni őt, de „felmenteni embereket karácsony előtt, az nem szerencsés”.

Antall Péter az interjúban elismerte: szólt a munkatársainak, hogy ne mondjanak az olimpia ügyében véleményt, de szerinte „ez nem egy utasítás volt, hanem egy kérés”, illetve nem érezte az ukázt fenyegetőnek. Itt is állította, hogy nem foglalkoznak belpolitikai kérdésekkel, és önmagával a lájkolással nincs baja, viszont az olimpiaellenesség „jövőjét már látta” – utalt arra, hogy az aláírásgyűjtési akcióból szerinte belpolitikai csörte lesz, és hamar párttá alakul a Momentum Mozgalom.

„Én pont ezért ennek elébe akartam menni, hogy mi maradjunk ki a belpolitikai csatározásokból. Hát valljuk be, ez nem sikerült” – jegyezte meg.

Szert Boglárka nem gyűjtött a Momentumnak aláírásokat, nem is lájkolt, de Antall Péter szerint megsértette a nyilatkozataival a munkaszerződésát, ami tartalmazza a titoktartást. Jelenleg a felmondási idejét tölti, ami hó végén jár le, és a felmondási ideje alatt sértette meg a munkaköri leírásában foglaltakat – mondta volt főnöke az interjúban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Antall József fia nem tűri az olimpiaellenes like-olást a munkatársaitól

Nem akar senki karrierjének útjába állni, mindenki kilépő papírját aláírja – üzente egy zárt Facebook-csoportban a közpénzből fenntartott Antall József Tudásközpont vezetője azoknak, akik nem támogatják a 2024-es budapesti olimpia tervét, és ezt nyilvánosan, például egy like-oláson keresztül felvállalják. Antall Péter az ukázhoz csapta még azt is, hogy ők ugyan nem vesznek részt napi belpolitikai vitákban.

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Ismeretlen holttestet találtak az M1-es autópályán

Ismeretlen holttestet találtak az M1-es autópályán

Maradona holttestével fotózkodtak, posztolták is a képeket

Maradona holttestével fotózkodtak, posztolták is a képeket