szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogerősen másfél év börtönt kapott kétrendbeli csalás miatt Fitos József. Az ítélet végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették – írja a Blikk.

Elítélték a nyolcvanas években ismertté vált magyar válogatott, bajnok és kupagyőztes labdarúgót. A Budapest Környéki Törvényszék másodfokon helyben hagyta a Szentendrei Járásbíróság tavaly szeptemberi ítéletét, és jogerősen egy év hat hónap börtönt kapott Fitos József csalás miatt, három év próbaidőre felfüggesztve – számol be a lap.

A vád szerint a volt futballista pénzt vett át ismerőseitől, de nem tudta teljes egészében visszafizetni. A két károsult közül az egyik visszakapta a pénze egy részét, és a bíróság szerint Fitos törleszt neki, de még 5 millió forinttal tartozik. A másik károsultnak, egy 63 éves férfinak 3,9 millió forintot ítélt meg a hatóság, plusz a kamatokat.

A bíró súlyosbító körülményként értékelte, hogy Fitos József mindkét esetben visszaélt a bizalmi viszonnyal, de az ügyészség által kért letöltendő börtönbüntetést nem tartotta indokoltnak.

Fitos a tárgyalás után azt mondta: megteszi a perújrafelvételhez szükséges lépéseket. A károsult, akinek a 3,9 milliós összeget megítélte a bíróság, kétli, hogy viszontlátja a pénzét, és a volt focistának szerinte börtönben van a helye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!