szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Honfoglalás 2000 Egyesület szerint a pártok listái nélkül nem gyűlt volna össze ennyi aláírás.

Ahogy az várható volt, az olimpiai aláírásgyűjtések ügyében megszólalt Magyarország legszórakoztatóbb közleményeit kiadó Honfoglalás 2000 Egyesület is, amely "gyanúsnak" tartja, hogy az aláírások leadásának időpontjára "szinte megduplázódott az aláírók száma."

A szervezet ezért felhívja az Országos Választási Bizottságot: "szúrópróba szerűen (sic!) meg kell keresni aláírókat, hogy meggyőződjenek: valóban ők írták-e alá az ívet? Amennyiben, akárcsak egyetlen egy személy neve, aláírása, címe, személyi száma hamisan szerepel az íven, (anélkül, hogy személyesen írta volna alá), akkor feltételezhető, hogy több is akad, s ez esetben súlyos bűncselekmény elkövetése sem zárható ki, ugyanis ez közokirat-hamisításnak minősülne."

A Honfoglalás egyértelműen a pártokat gyanúsítja csalással: "A pártoknak (és más szervezeteknek) lehetnek korábbi választásoknál felhasznált (most felhasznált) listájuk. Ha kiderülne a csalás, érvényteleníteni kell az aláírásgyűjtést az elkövetők ellen pedig büntető eljárást kell foganatosítani."

"Magyarország az olimpiától függetlenül, nem keveredhet ilyen helyzetbe. Nem zárható ki, hogy világraszóló botránynak nézünk elébe! Kérjük az illetékeseket, hogy súlyának megfelelően kezeljék az ügyet: a magyar nemzet hitelességéről, becsületünkről van szó!" - zárul az egészen biztosan nem Soros által támogatott civil szervezet közleménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Itt állnak ma a koronavírus-szűrőbuszok

Itt állnak ma a koronavírus-szűrőbuszok