szerző:
hvg.hu

Előzetes letartóztatásba került a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban az LMP-s aktivistát bántalmazó férfi.

Az 56 éves férfi múlt csütörtökön szidalmazott, majd megütni próbált egy másik férfit, aki épp szignálni készült az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét a budapesti Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban.

A férfi ezután egy üres borosüveggel több alkalommal arcon ütötte az ugyancsak az aláíró pultnál tartózkodó LMP-s aktivistát, akinek ettől eltört az arccsontja.

A súlyos testi sértés bűntette és népszavazás rendje elleni bűntett megalapozott gyanújával kihallgatott férfit az ügyészség indítványára – a szökés elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel – a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

A bírósági végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!