szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor kormánya nagy valószínűséggel nem fogja vállalni az éles konfrontációt az emberekkel, és várhatóan elveti a budapesti olimpia gondolatát, amit eddig nagy erővel népszerűsített – írta a cseh Hospodárské Noviny. A lap viszont hozzátette, a Fidesz nem nézi majd tétlenül a Momentum Mozgalom új ellenzéki erővé válását.

A nagyobb ellenállás esetén, mint például az netadó vagy a vasárnapi nyitvatartás ügyében, "a kormány eddig mindig meghátrált" – írta Martin Ehl, a Hospodárské Noviny külpolitikai rovatvezetője az Olimpia mint a választásra való felkészülés próbája című írásában.

A szerző szerint függetlenül attól, hogy Orbán Viktor meghátrál-e vagy sem, az olimpiai kampány fokozatosan választási kampánnyá alakul, mégpedig mindkét oldalon.

A Momentum Mozgalom ugyanis nem titkolta, hogy nem egyszeri használatra alakult, és új ellenzéki erővé szeretne válni – tette hozzá.

"A Fidesz, amely uralja az államot és a közélet nagyobbik részét, azonban nagy valószínűséggel nem fogja mindezt tétlenül nézni. Az olimpia körüli vita így talán egy, a vártnál élesebb választási kampány előjátéka" – írta Ehl.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!