szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mészáros Lőrinc vagyonosodását azzal magyarázta kollégánknak, hogy ő okosabb lehet a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnél. Segítünk a felcsúti polgármesternek felmérni ellenfele képességeit, mielőtt kihívná egy vetélkedőre.

Kutatások szerint a világ leggazdagabb egy százaléka komoly átfedéseket mutat a Föld legokosabb egy százalékával – állapítja meg az örökölt vagyonokat figyelmen kívül hagyva az amerikai Forbes. A gazdasági szaklap ezen a ponton Mark Zuckerberg (Facebook), Bill Gates (Microsoft), Sergey Brin (Google) és a néhai Steve Jobs (Apple) nevét említi, de a „siker egyenlő ész” tézise Mészáros Lőrincre is igaz lehet a logika alapján.

Közelebb talán akkor jutunk a megfejtéshez, ha meg tudjuk mondani, mennyi Zuckerberg IQ-ja. Erre sajnos csak becsléseket kapunk.

Azt tudjuk, hogy az amerikai egyetemi felvételihez szükséges SAT-teszten 1600 pontból 1600 pontot szedett össze. A intelligenciájára becslést közlő Quora.com a fontos, de gyengébb indikátorok között említi, hogy Zuckerberg felvételt nyert a Harvardra, az egyetemet viszont több más szupertehetséghez hasonlóan ideje korán elhagyta, és egy sikeres vállalkozást alapított. Az oldal szerint fontosabb tényező, hogy Zuckerberg a szabadidejében programozott egy saját mesterséges intelligenciára épülő rendszert (Jarvis), hogy a lakóházát az működtesse. A Quora minden faktort figyelembe véve 152,5-ös IQ-t saccol Zuckerberg esetében.

A Facebook alapítójának képességeire utaló tények még vannak. Zuckerberg még gimnáziumban kifejlesztett egy zenehallgató programot, amely figyelte felhasználói szokásait. Ezt annak idején több IT-cég is meg akarta vásárolni, de ő inkább egyetemre ment. Gólyaként díjakat nyert matematikában, csillagászatban, fizikában és a klasszika filológia területén. Ír és olvas franciául, héberül, latinul és ógörögül, valamint iskolája kardvívó csapatának kapitánya volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A dolgozók mentették meg egy férfi életét egy óbudai hipermarket előtt

A dolgozók mentették meg egy férfi életét egy óbudai hipermarket előtt

Támadás érte a Színművészeti honlapját

Támadás érte a Színművészeti honlapját

Hét év fegyházra ítélték első fokon a pesti unokázós csalót

Hét év fegyházra ítélték első fokon a pesti unokázós csalót