szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Momentum Mozgalom reakcióideje már politikai párthoz illő. Percekkel a Fővárosi Közgyűlés határozata után, amellyel az olimpiai pályázat visszavonásáról döntött, az olimpiaellenes akciójukkal célba érő mozgalmárok új harcot hirdettek.

Déli 12 óra előtt pár perccel a Fővárosi Közgyűlés határozatával teljesítette Orbán Viktor múlt heti utasítását: visszavonták az olimpiai pályázatot. A Momentum Mozgalom a népszavazási kezdeményezésénél nem titkolta, hogy egy referendumon a játékok ellen érvelne, de első célja nem a visszavonás, hanem a szavazás volt. Szinte a városházi szavazás pillanatában kiadták közleményüket.

Hivatalossá vált a kormány gyáva lépése, amivel elárulta azokat is, akik támogatják az olimpia ügyét – reagált a hírre a Momentum Mozgalom. Bár mi úgy gondoljuk, most nem alkalmas, hogy az ország olimpiát rendezzen,

azoknak is joguk lett volna véleményt mondani, akik támogatják ezt az ügyet. Ezt elvették tőlük.

Ezzel azonban – számos politikai elemző állítása ellenére – a legkevésbé sem került rosszabb helyzetbe a Momentum: az ügynökakták, és az, hogy a politikai elit egy része az ügynökmúltjával zsarolható, még az olimpiánál is fontosabb ügy – írják. A politikai elit minden lehetőséget meg fog ragadni, hogy ellehetetlenítse az ügynökakták feltárását, ezért mi a társadalmat akarjuk megmozdítani a kérdésben, a kritikus tömeg képes lesz széttörni ezt a politikai összezárást az elitben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben