szerző:
- esel -

Az elkövetés mennyiségén túl a cáfolat minősége is változott. Vélemény.

"A napi híradások nem tízezrekről, hanem néhány száz határátlépőről szólnak, de nem dőlhetünk hátra. Ne legyenek illúizóink, ebben a pillanatban is ostrom alatt állunk." (Orbán Viktor a határvadászok eskütételén)

 

Csapataink harcban állnak. Muszáj is, mert bár mi teljesen megvédjük hazánkat és ezáltal Európát is az ostromlóktól, azok csak át-átszivárognak hermetikus kerítésünkön, és Bécs várát támadják. Azaz támadnák, ha a sógorok nem állítanák meg őket kényszerűségből Hegyeshalomnál, traumatikus élményt szerezve az ÉS főszerkesztőjének nevével visszaélő Kovács Zoltánnak. A kormányszóvivővel ugyanis a következő történt:

Nem mondtak semmit, csak elkezdtek ütni és rugdosni, anélkül, hogy bármit is kérdeztek volna. Körülbelül fél órán keresztül csak vertek minket. Néha fekete rendőrbotokkal ütöttek, néha rúgtak. Engem hasba rúgtak.

Jaj, megint elkevertem a jegyzeteimet. Persze, hogy ez nem Kovács kormányszóvivővel történt, hanem egy no name migránssal (ha hihetünk neki és sok más embernek, akik nem igazán tudtak összebeszélni) a szerb határon, éspedig igen sűrűn, még egyszer: ha igaz. És ha a fotókat sem csak fotósoppolták a jogvédők. Kovács Zoltánnal annyi történt, hogy gigadugóba került Hegyeshalomnál, és Twitterén az osztrákokon veri le azt, hogy a magyarok képtelenek megvédeni a schengeni külső határt.

Itt jelezném a kormányszóvivőnek, hogy a belvárosban én is csomószor dugóba kerülök, főleg ha valami félfeudális keleti stratégiai partner konvojban halad át a Bajcsyn, hogy aláírjon valami nemzetközi szerződést, amivel hosszú távon rosszul járunk, mégsem sajnáltatom magam nyilvánosan.

A valódi problémára visszatérve: az Aftonbladet című svéd és a The Independent című brit lap arról írnak, hogy egyre több az illegális menekülteket érő brutalitás a magyar-szerb határon. A dologban semmi új nincs, a nem éppen Soros-közeli Frontex és a Human Rights Watch már tavaly ősszel hasonlókat állapítottak meg, csak nem ilyen dimenzióban. Most az elkövetés mennyiségén túl a cáfolat minősége is változott: az egyik hangsúlyosnak szánt érve a BM-nek ugyanis az, hogy az Orvosok Határok Nélkül szervezet "támogatói háttere közismerten Soros Györgyhöz kötődik."

Mert ha így van, akkor már lehet gumibotozni meg kutyákat ereszteni a migránsokra? És ha nem a magyar határőrök voltak, akkor mégis honnan származnak a szerb területre visszatérők hátán az egyértelmű gumibotnyomok? Soros kis pamfleteket terjeszt az illegálisok között azzal a címmel, hogy Hogyan verd magad pépesre úgy, hogy az magyar gumibotnyomnak tűnjön?

Az egyes illegálisokat érő határmenti apró kényelmetlenségek annyira pimf ügyek, hogy bekerültek az amerikai külügy éves emberi jogi jelentésébe is: a Soros által finanszírozott State Department szerint Magyarországon a legfontosabb emberi jogi probléma "az országon áthaladni akaró migránsok és a menedékkérők kormányzati kezelése". Nem dőlhetünk hátra:

Egyes jelentések szerint az országba illegálisan belépő migránsokat és menedékkérőket bántalmazások érték a biztonsági szervek részéről, de a kormány nem indított független vizsgálatot ezekkel kapcsolatban.

Igen, tudtam, hogy valami hiányzik a történetből, ez is csak egy amerikai agynak juthat eszébe: független vizsgálat kéne a minden értelemben vett határátlépések ügyében. Akkor majd talán kiderül, ki az, akit vernek, és ki az, aki csak a dugóban áll Hegyeshalomnál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!