szerző:
Hajnal László

Külön gomb van a gyárban, azt kell nyomni, amikor a magyaroknak gyártják a szarabb nápolyit.

Már úgy tűnt, frontvonal nélkül maradunk. Nyugodjon le mindenki, dehogy! Nem elég, hogy az álomgyilkos és vidékfikázó Momentumról kiderült, valójában Párizs és Los Angeles ügynökei SZDSZ-bőrbe varrva. Még az sem, hogy piros pöttyös seggű Matolcsy Györgynek két nem közpénzjellegű nemzeti bankos alapítvány kép- és kastélyvásárlása közben még arra is van energiája, hogy amerikai katonai és titkosszolgálati összeesküvést leplezzen le. A Szabadság tér Stirlitze. Őrület! Mondja még valaki, hogy Magyarország nem erősödik, orvosok meg ápolók, és a többi. Lehet erre lapot húzni? Lehet.

Mikor beszéltünk utoljára például a nápolyiról?

Na ugye! Új hadtest áll fel. Vezénylő Tábornok Úr a háttérből figyel. Már napi parancsot sem kell kiadni, mindenki tudja a dolgát. Lázár szárnysegéd erősen kezd. Ezek szeméttel etetik a magyart! Így egyszerűen, részletekkel már régen nem foglalkozunk, időpocsékolás. Hét év után mondani sem kell, hogy kik az ezek. Hát persze, hogy a nyugatiak, leginkább nyugat-európaiak (onnan jött a kommunizmus). Amerika egyelőre pihen és felkészül, ki kell hevernie, hogy visszaverte őket a Kárpátok unortodox pénzügyi mágusa. Elvégre 20 ezer milliárdról 26 ezer milliárd forintra csökkent a magyar államadósság, közben még 3 ezer milliárd nyugdíj-megtakarítást is eltapsoltak. Na erre varrjon gombot a Wall Street! Elég unortodox?

De bocsánat, lekanyarodtam a nápolyiról, mint Farkas Flórián a méznyalásról a roma felzárkóztatási program 1,6 milliárdjával. Ott tartottunk, Lázár szárnysegéd nem viccel a tényekkel, amit az bizonyít, hogy Fazekas Sándor káplár, hungarikum felelős is megmondja most már. Még nem tudják a sógorék, de a Mannernak annyi.

De végre, elő a farbával! Ausztriában roppanósabb az ostya, állapította meg a NÉBIH, tudják, a nápolyikóstoló kormányhivatal. De ne hibáztassuk őket hebehurgyasággal, biztos információink vannak arról, hogy a CÖF titkos és mindent leleplező nyomozást végzett az említett Manner ausztriai objektumában. Csizmadia László, Fricz Tamás, és ifj. Lomnici Zoltán egymásnak öltözve, ezzel átjátszva a Herr Waffel vezette biztonsági szolgálatot, megállapította, hogy van egy "szarabb" feliratú gomb. Ezt a nemzeti érzülettel feltüzelt osztrák proletárok akkor nyomják fullba a gépsoron, ha felülről megkapják az infót, a magyaroknak, szlovákoknak készül a nápolyi. Ugye milyen egyszerű?

De ez még nem minden! A CÖF egyelőre titkos jelentése azt is kiderítette, hogy a Manner minden egyes üzletbe betelepítette ügynökeit is. Nekik az a dolguk, hogyha véletlenül etnikailag homogén osztrák vagy német tévedne a boltba, akkor figyelmeztessék őket, nehogy már itt vegyetek nápolyit, nem roppanós, majd otthon.

Ugye, hogy ezektől minden kitelik?

 

A szerző újságíró

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!